Haberler

Tekirdağ'da Avcılar, Bayramlarını Kutladı

Tekirdağ’da Yeni Kara Avcılar Derneği tarafından 41’inci Avcılık Bayramı düzenlendi.

Tekirdağ'da Yeni Kara Avcılar Derneği tarafından 41'inci Avcılık Bayramı düzenlendi.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Nusratfakı Mahallesi'nde Süleymanpaşa Belediyesi ve Yeni Kara Avcılar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Avcılık Bayramına Trakya ve Türkiye genelinden büyük katılım oldu. Tek kurşun, trap ve havalı tüfek olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Yarışmacılar atış yaparken yakınları da kenardan alkışlayarak destek oldu. Etkinlik sonunda yapılan çekilişte çıkan şanslı numaralara 1 havalı tüfek, 1 otomatik tüfek, 1 dürbünlü tüfek hediye edildi.

Yeni Kara Avcılar Derneği Avcı Bayramına katılan en yaşlı avcı Rahmi Bozkurt'a ise plaket takdim edildi.

15 Ağustos'ta açılacak av sezonu öncesi avcıları bir araya getirmek için Avcılık Bayramı düzenlediklerini söyleyen Yeni Kara Avcılar Derneği Başkanı Erol Kumcu, "Sezon öncesi yapmış olduğumuz bu açılış bizim bayramımız. Aslında sezonun açıldığını haber veriyor avcı dostlara. Bu sene 41'incisini düzenliyoruz bu bayramın. 500'e yakın belgeli avcı üyemiz var. Bizim için önemli olan kaçak avcılığın devamlı kontrol edilmesi, kaçak avcılığın yapılmaması, herkesin belgeli avlanması. Doğayı korumak, hayvanları korumak, av yapan arkadaşların limitler dahilinde av yapması. Burada av yapıyorum diye 50 tane 60 tane vurmak yerine limitler dahilinde tavşanın sayısına göre vurmak. Etkinliğimizde tek kurşun yarışması yapıldı. Daha sonra trap yarışması, çocuklar için havalı tüfek yarışması, fotoğraf sergisi yapıldı. Bir de okçuluk gösterisi yapıldı. İyi bir katılım var. Yaklaşık bin kişi katılmıştır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

50 yıldır avcılık yaptığını söyleyen Rahmi Bozkurt, "Ben avcıyım. Tavşanın çiftleştiği andan itibaren benim için av biter. Sen bana dünyanın parasını ver ben o ava silah atmam. Benim huyum da o" ifadelerini kullandı.

Yeni Kara Avcılar Derneği'nin tek kadın üyesi Nilgün Kanat ise, "Ben her sene mutlaka açılışa geliyorum. Yeni Kara Avcılar Derneği üyesiyim. Tek bayan üyesiyim. Tek kurşun yarışmalarını çok seviyorum. Attım, tutturdum 10 yaptım. Kadınlar derneğimize de üye olabilirler. Muhabbet de çok keyifli gelsinler bekleriz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Süleymanpaşa Tekirdağ Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title