Haberler

Tekirdağ - Akyıldız: Tekel İşçilerine Yapılanları Nefretle K

Türkiye Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da Polisin Müdehalesi Sonucu Tekel İşçilerine Orantısız Güç Kullandığını Belirterek Bu Müdehaleyi Şiddet ve Nefretle Kınadığını Söyledi.

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da polisin müdehalesi sonucu Tekel işçilerine orantısız güç kullandığını belirterek bu müdehaleyi şiddet ve nefretle kınadığını söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, özelleştirilmesi planlanan Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) bünyesinde çalışan personeli bilgilendirmek için Trakya turuna çıktı. TREDAŞ yöneticileri Akyıldız'ın görüşme talebini kabul etmeyerek çalışanlarla da toplantı yapmasına izin vermedi. Bazı sendika üyelerinin odasını gezen Akyıldız, yöneticilere tepki gösterdi.

KAÇACAK DELİK ARAYACAKLAR

Çalışanlara baskı uygulanarak korkutulduğunu belirten Bircan, "Sendikal ayrımcılık yapılmaktadır. Şimdi ben bu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunsam memur, memur yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulundu diyecekler. Bu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımız var mı, yok mu? Bu anlayışı şiddet ve nefretle kınıyorum. Bir gün şu ifadeyi hatıralarından çıkartmamalarını diliyorum. Keser döner, sap döner, bir gün hesap döner. O zaman Bircan Akyıldız'dan kaçacak delik kendileri arayacaklar. Benim buradaki üyelerimi korkutarak onlarla görüşmemi engelleyenler Bircan Akyıldız'ın adını duyduklarında titreyecekler" dedi.

ASIL DEMOKRATİK TEPKİ SANDIKTA ORTAYA ÇIKACAK

Tekel işçilerine destek çıkan KESK üyelerinin Ankara'daki olaylı eyleminde polisin orantısız güç kullanmasını eleştiren Akyıldız, "Tekel işçilerinin seyahat özgürlüğü kısıtlanmıştır. Demokratik açılım adı altında her tarafı açılan saçılan bir görüntüye girmiş olan siyasi iradenin ve bürokrasinin bu tavrı anlaşılmaz bir tavırdır. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak Tekel işçilerinin başından beri yanındayız bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz. Demokrasiden bahsedenler, demokrasiyi kimseye bırakmayanlar demokrasi havariliği yapanlar basit bir uygulamada tepkilerin önüne geçebilmek için binlerce polisi harekete geçirmeyi ve bu polislerle demokratik tepkiyi önlemeyi başarmışlardır. Asıl demokratik tepki sandıkta ortaya çıkacaktır. Siyaset bu konudan ders almayı bilirse mesafe almak için zamanı kullanma şansı vardır ama beceremezse o zamanı da kullanamayacaktır" diye konuştu.

TEKEL İŞÇİLERİNE ŞİDDETİ KINIYORUM

Tekel işçilerine karşı orantısız güç kullanıldığını belirten Akyıldız, "Şiddet kullanılması yeni bir olay değil. Siyasetin bu güne kadar uyguladığı yöntemin başında gelmektedir. Tekel işçileri daha öncede gaza maruz kalmış havuza atılmıştı. Orada soğuk suların arasında kendilerini kurtarmaya çalışmışlardı. Şimdi aynı şeyle bugün karşılaşılmıştır. Devlet yönetimini ve bu denli orantısız güç kullanılmasını şiddetle, nefretle kınıyorum. İnşallah Türkiye demokrasi konusunda mesafe alacaktır ama bu anlayışla değil herhalde" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title