Haberler

Tekfen Filar-Mini Küçükler İçin Çaldı

Güncelleme:

Tekfen Filarmoni Orkestrası, Singapurlu konuk şef Darrell Ang yönetiminde TİM Show Center'da çocuklara özel bir konser verdi.

Biletlerin 2 hafta öncesinden tükendiği bu eğlenceli konserde salon, sık sık çocukların yorumları ve alkışlarıyla yankılandı. Konserin açılış eserini seslendiren ve kendisi de 9 yaşında olan Rus kemancı Michelle Bushkova, ustalığıyla dinleyicilere küçük yaşta nasıl büyük bir müzisyen olunabileceğini gözler önüne serdi. Konserin ikinci eseri olan Prokofiev'in "Peter ve Kurt" isimli müzikli masalında, tiyatrocu Ali Pınar'ın anlatımı ve farklı çalgılarla hikayenin kahramanları olan Peter ve dedesi, kurt, ördek, kedi ve kuş dile geldiler. Konserin en çok beklenen eseri ise, arada ikram edilen sıcak çikolata ve kurabiyelerden sonra, Çaykovski'nin Fındıkkıran balesinden seçmeler oldu. Bu seçmelerde hikayenin baş kahramanı Clara'nın gördüğü macera dolu rüyalar, Çaykovski'nin ünlü müziğiyle olduğu kadar, dansçılar ve yine hikayenin anlatımıyla, çocukları bir hayal alemine sürükledi. Gecenin sürprizi, Clara karakterini canlandıran ve anneannnesinin de bale öğretmeni olduğu Ayşe Arman'ın küçük kızı Alya Dormen oldu.

Tekfen Vakfı çocuklara bu konserde bir de resim yarışması açarak onları müziği dinlerken hayal ettiklerini resmetmeye davet ediyor. 2 hafta süre sonucunda jüri tarafından belirlenecek olan yarışmanın birincisine en çok sahip olmak istediği, hayalini kurduğu bir enstrüman hediye edilecek.

Tekfen Filar-Mini,bu konserde Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 5-10 yaş arası öğrencilerini de ağırladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Pınar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title