Haberler

Tek Kollu 'Koşan Adam', Termik Santralleri Protesto İçin Koştu

Zonguldak'ta, tek kollu milli sporcu 55 yaşındaki Kemal Özdemir, termik santrallere ve yarattıkları kirliliğe dikkat çekmek, yeni santral projelerine 'dur' demek için Kozlu'dan, 3'ü faaliyette, 1'i inşaat halinde 4 termik bulunan Çatalağzı Beldesi'ne kadar 20 kilometre koştu.

Zonguldak'ta, tek kollu milli sporcu 55 yaşındaki Kemal Özdemir, termik santrallere ve yarattıkları kirliliğe dikkat çekmek, yeni santral projelerine 'dur' demek için Kozlu'dan, 3'ü faaliyette, 1'i inşaat halinde 4 termik bulunan Çatalağzı Beldesi'ne kadar 20 kilometre koştu.

9 yaşında geçirdiği tren kazası sonucu sol kolunu kaybeden ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden, koşarak ve yüzerek çeşitli etkinliklerde yer alan 'Koşan adam' lakaplı Kemal Özdemir, bu kez termik santrallere karşı koştu. Tema Zonguldak Temsilciliği'nce düzenlenen koşuda Kemal Özdemir'e çevreciler destek verdi.

Kozlu ilçesindeki Madenci Anıtı'ndan saat 10.15'te koşmaya başlayan Özdemir, motosikletli polis eskortluğunda Kozlu Sahil Yolu, Zonguldak şehir merkezi, İnağzı Mahallesi, Kilimli İlçesi'ni takiben Çatalağzı'na ulaştı. TEMA, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi üyeleri araçlarıyla Özdemir'e eşlik etti. Koşu sırasında bazı sürücüler klakson çalarak Özdemir'e destek verdi. 20 kilometreyi 1 saat 45 dakikada tamamlayan Özdemir'i Çatalağzı Belediye Başkanı CHP'li Adnan Akgün ve Çatalağzı Çevre Koruma Derneği üyeleri karşıladı.

Kendisinin de Zonguldaklı olduğunu hatırlatan Kemal Özdemir, mevcut termik santrallerin yeniden yapılandırılmasına ama yapılacak olanlara asla izin verilmemesinden yana olduğunu söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:

"2-3 termik santralle insanlar kanser olurken, yaşamla mücadele verirken, yenilerinin  yapılması sadece Karadeniz'i değil bütün ülkeyi etkiler. Dolayısıyla dünyayı etkiler. Çünkü yukarıya bıraktığı küller bütün dünyayı dolaşacak. Onun yerine başka teknolojiler düşünsünler. Siyasetçilerin hepsi ellerini yakamızdan çeksinler. Gelecek kuşaklar bize, 'Ne yaptınız da bu ülke bu hale geldi?' diye soracak. Buna izin vermemeliyiz. Onun için koştum."

Belediye Başkanı Adnan Akgün de milli sporcu Kemal Özdemir'in bu sıcakta koşmasının kamuoyunda etki yarattığını belirterek, "İnsanların bundan ders alması lazım. Bu konunun halk tabanında yer bulması gerekiyor. Halk bu işe olmaz derse bu iş olmaz. Tamamen halkın elinde olan bir şey. Halkı bu yönde bilgilendirmemiz gerekiyor. Sporcumuz bu anlamda bize destek oldu" dedi.

Başkan Akgün, Kemal Özdemir'e madenci heykeli, TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan ise plaket verdi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Özdemir Çatalağzı Zonguldak Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title