Haberler

Tek İsteği Kızının Yeniden "Anne" Demesi

SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta, yediği eriğin boğazında kalması nedeniyle bir süre beynine oksijen gitmeyen ve 8 aydır yatağa bağımlı yaşayan 3,5 yaşındaki Aslıhan Cücen'in kollarını hareket ettirmeye başlaması, yeniden konuşabilmesi konusunda ailesini umutlandırdı.

SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta, yediği eriğin boğazında kalması nedeniyle bir süre beynine oksijen gitmeyen ve 8 aydır yatağa bağımlı yaşayan 3,5 yaşındaki Aslıhan Cücen'in kollarını hareket ettirmeye başlaması, yeniden konuşabilmesi konusunda ailesini umutlandırdı.

Orhangazi Mahallesi'nde oturan ve 8 Haziran'da komşularının bahçesinden topladığı erikleri evde yerken, bir tanesinin nefes borusuna takılması sonucu beynine bir süre oksijen gitmeyen ve doktorların eriği çıkarmasının ardından yürüme ve konuşma yetisini kaybeden küçük Aslıhan, tedavilere cevap vermeye başladı.

Anne Firdevs Cücen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aslıhan'ın tedavi sürecinin ardından genel durumunda ilerleme sağlandığını belirterek, kızının daha önceleri burnundan beslenmesine rağmen şuanda karnına takılan sondayla beslenmeye başladığını söyledi. Kızının Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi görmesine vesile olan Sivas milletvekillerine teşekkür eden Cücen, "Çok rahatlama oldu, kasılmaları azaldı. Gün geçtikçe gülmeye başladı. Bizi bildiğinden değil ama kendi kendine gülüyor artık. Hareket yaptırdıkça ağlamıyor, rahat hareket yaptırıyorum" dedi.

"Gülümseyince dünyalar bizim oluyor"

Beyin hücrelerini yenileyen iğne kullandıklarını ve bunun sonuç vermesini beklediklerini aktaran Cücen, Aslıhan'ın sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Kızının ağızdan besleneceği ve göz teması kuracağı günleri sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Cücen, şunları kaydetti:

"İstiyoruz ki bir an önce eski haline dönsün. Tedaviyle bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Önceden hiç gülümsemiyor sadece bakıyordu, binde bir gülümsüyordu. Şimdi her gün gülümsüyor ve dünyalar bizim oluyor. Ona bile umutlanıyoruz, bizi sevindiriyor ve çok mutlu oluyoruz. Tabii ki her şeyden önemlisi yeniden anne demesi. En son 'anne' demişti, yine 'anne' ve 'acıktım' demesini istiyorum. İnşallah 'anne' kelimesi ile başlar ve devamı gelir. Gereken tüm tedaviler yapılır ve gelişmeler olur."

"Bir umut varsa umudun peşinden koşalım"

Baba Turan Cücen ise kızının 2 ay boyunca GATA Rehabilitasyon Merkezinde fizik tedavisi gördüğünü anımsatarak, doktorların önerdiği ilaçları yurt dışından getirttiklerini söyledi. Doktorların kendilerini yeniden GATA'ya çağıracakları süreci beklediklerini ifade eden Cücen, "İnşallah tedaviyle mutlu sona yaklaşırız" diye konuştu.

Kızında sürekli kasılmalar olduğunu ve ağladığını hatırlatan Cücen, fizik tedavinin ardından bunların kesildiğini belirtti. Muş'ta da nefes borusuna fıstık kaçan bir çocuk olduğunu ve ailesiyle irtibata geçtiğini anlatan Cücen, Ömer Baran isimli bu çocuğun kampanya kapsamında toplanan yardımlarla tedavi için Amerika'ya gideceğini öğrendiklerine vurgu yaparak, gerekirse çocuğu için de böyle bir kampanya başlatılmasını talep etti. Tek isteğinin kızının yeniden sağlığına kavuşması olduğunu dile getiren Cücen, "Bir umut varsa umudun peşinden koşalım. Gereken her şeyin yapılmasını istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Tedavi sürecinde maddiyatın çok önemli olduğuna işaret eden Cücen, bir fabrikada asgari ücretle çalıştığını anımsatarak kızının sağlığı için elinden ne geliyorsa yapacağını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Orhangazi Gülhane Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title