Haberler

Tecrübe Konuşuyor" Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe konuşuyor" projesi kapsamında, eski futbolcu Tanju Çolak ile teknik direktör Mesut Bakkal, Balıkesir'de gençlerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe konuşuyor" projesi kapsamında, eski futbolcu Tanju Çolak ile teknik direktör Mesut Bakkal, Balıkesir'de gençlerle bir araya geldi.

Balıkesir Karesi Alışveriş Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Çolak, gençlerden sosyal paylaşım sitelerinden uzak durmalarını ve sosyal faaliyetlere yönelmelerini istedi.

Eski dönemlere göre spor alanlarının daha çok bulunduğunu ve bunun avantaj olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Çolak, şunları kaydetti:

"Ben 1974'te köyümüzde tarlada top oynarken, bugün bakıyorum köylerimizde halı saha açılıyor. Türkiye nereye koşuyor? Bugün Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki halı saha açılış töreninde protokol konuşurken geçmişe döndüm. Sizler çok şanslısınız. Ama bir o kadar da üretici değil de tüketici pozisyona geçmiş durumdasınız. Ne olur lütfen sosyal medyadan biraz uzak durun. Gençliğimiz çok sosyal paylaşım sitelerine adapte olmaya başladı. O yüzden lütfen özümüze dönelim. Biz sizlere değer veriyoruz. Sizleri önemsediğimiz için buradayız."

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Bakkal ise, gençlerin yönelttiği "Spor kulüplerinin sık teknik direktör değiştirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Teknik direktörlerin maalesef Türkiye'deki kaderi bu. İstediğiniz kadar 5 yıllık yada 3 yıllık anlaşın, sonuçta sizi yıpratmak için, futbolcunun parasını ödemiyorlar, içeride ceza kesiyorlar, kulübe gelmiyorlar, her türlü olumsuzluğu yapıp yıpratmaya çalışıyorlar. Burada hem meslek olarak bizim mesleğimiz zedeleniyor hem de Türk futbolu zayıflatılıyor. Çünkü hiçbir zaman istikrar da yok, başarı da."

Programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İlhan Arslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Bakkal Tanju Çolak Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title