Haberler

Teb ve MEB'den 5 Milyon Kişiye Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verilecek.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verilecek.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, "Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile TEB arasında, 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verilmesi amacıyla protokol imzalandı.

İmza törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin, TEB Aktif Pasif Yönetimi ve Hazine Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Özbakan ve TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama ve CRM Grup Direktörü Mehmet Rüstemoğlu katıldı.

Proje doğrultusunda, Halk Eğitim Merkezleri'nde verilecek ücretsiz eğitimlerle toplumun finansal okuryazarlık bilincinin yükseltilmesi ve 3 yılda 5 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi kapsamında, Türkiye genelinde yer alan Halk Eğitim Merkezleri'nde finansal okuryazarlığı düşük, bütçe yönetimi konusunda yeterli bilgi birikimi olmayan ailelere eğitim verilmesi için bin öğretmen finansal okuryazarlık konusunda eğitmenlik sertifikası alacak. Finansal okuryazarlık konusunda birer uzman haline gelecek eğitmenler, Halk Eğitim Merkezleri'nde kursiyerlere ve katılımcılara danışmanlık verecek. Başarılı öğretmenlerin ödüllendirileceği projede içerikler, yurt içi ve yurt dışı incelemelerle zenginleştirilecek, finansal okuryazarlıkla ilgili araştırmalarla da desteklenecek.

Eğitimlere online erişim

Pilot şehir olarak İstanbul'da başlayacak ve sonrasında ülke genelinde yaygınlaşacak eğitimlerde, bütçe yapma, gelir gider dengesini sağlama, tasarruf-yatırım yapma, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerini bilme gibi temel konular işlenecek. Birebir verilen eğitimlerin yanı sıra MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü uzaktan eğitim portalı "e-ogrenme.gov.tr" adresinden de eğitim verilecek.

Törende konuşan TEB Aktif Pasif Yönetimi ve Hazine Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Özbakan, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de finansal anlamda okuryazar bir toplumsal bilincin oluşturulması ve böylece tasarruf oranlarının yükseltilmesi konusunun ön plana çıktığını ifade etti. TEB olarak Türkiye'de finansal okuryazarlık ve tasarruf seviyesinin yükseltilmesinin büyük önem taşıdığının farkında olduklarını belirten Özbakan, "Bugün tanıttığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz 'Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi' ile 3 yıl sonunda 5 milyon bireyi finansal okuryazar yapmayı hedefliyoruz. Bu aynı zamanda ülkemizin geleceği açısından da çok önemli bir kazanım anlamına geliyor" değerlendirmesini yaptı.

"Finansal okuryazarlık için desteğimizi sürdüreceğiz"

TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama ve CRM Grup Direktörü Mehmet Rüstemoğlu da 3 yıl önce "ekonomi ailede başlar" sloganıyla "TEB Aile Akademisi"ni hayata geçirdiklerini hatırlatarak, bu kapsamda yaptıkları çalışmalarla Türkiye genelinde bireylerin finansal okuryazarlık düzeyinin yükseltilmesine ve tasarruf bilincinin gelişmesine katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Rüstemoğlu, şubelerde başlattıkları eğitimleri, kurum, kuruluş ve STK gibi organizasyonlardan gelen yoğun talep üzerine şube dışına da çıkardıklarını, finansal bilincin küçük yaşlardan edinilmesi gerekliliğinden yola çıkarak internet üzerinden hayata geçirdikleri "TEB Çocuk" projesiyle çocuklara ekonomiyi ve tasarrufun yollarını eğlenceli ve basit dille anlattıklarını aktardı.

TEB'in finansal okuryazarlık konusunda MEB ile hayata geçirdiği çalışmaların 2014 yılında başladığını anımsatan Rüstemoğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl MEB ve UNICEF ile 'Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim' projesinde yer alarak 11 milyon çocuğun müfredatına finansal okuryazarlık eğitiminin girmesini sağladık. Okulda sanat yoluyla ekonomiyi, bütçeyi, tasarrufu ve birikimin önemini anlatarak, finansal anlamda kendi ayakları üzerinde duran, doğru kararlar verebilen nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladığımız Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim projesi, finansal okuryazarlık alanında dünya çapında başlatılmış en büyük çalışmalardan biri.

MEB ile iş birliğimizi daha da ileri taşıyarak Bakanlığımız ile 'Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi'ni başlattık. Bu projeyi başlattığımız için çok mutluyuz. Projeyle toplumun finansal okuryazarlık bilincinin gelişmesi konusunda önemli bir yol katedeceğimize inanıyoruz. TEB olarak, sorumlu bankacılık anlayışıyla finansal okuryazarlık alanında hayata geçirilen çalışmalara destek olmayı sürdüreceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Türk Ekonomi Bankası Ortaklar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title