Haberler

Teb'in Ekonomiye Desteği 52,7 Milyar Tl'ye Ulaştı

Güncelleme:

Türk Ekonomi Bankası'nın 30 Haziran tarihli mali tabloları 31 Temmuz tarihinde Borsa İstanbul'da yayınlandı.

2014 yılının ilk yarısında TEB'in karı vergi öncesi 369 milyon TL, vergi sonrası 290 milyon TL olarak gerçekleşti.

30 Haziran 2014 tarihi itibari ile TEB'in aktif toplamı yıl başından itibaren %9 oranında artarak 58,4 milyar TL'ye ulaştı. Aynı dönemde toplam mevduat ise %10 oranında arttı. Sektör ortalamasının üzerinde olan bu artış oranıyla TEB'in toplam mevduatı 37,7 milyar TL'ye ulaştı. Yılın ilk altı ayında özkaynakları %4 oranında artarak 5,5 milyar TL'ye ulaşan TEB'in sermaye yeterlilik rasyosu ise %13,96 olarak gerçekleşti

TEB'in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredilerin toplam aktifler içerisindeki payı %71'ler seviyesinde gerçekleşti. Toplam 41,3 milyar TL'ye ulaşan kredilerin içinde, KOBİ kredilerinin payı ise %48'e ulaştı. Böylece gayrinakdi krediler ile toplandığında TEB'in ekonomiye desteği 52,7 milyar TL'ye ulaştı. Aktiflerinin kalitesini her zaman ön planda tutan TEB'in takipteki kredi oranı %2,5 olarak gerçekleşti.

TEB finansal sonuçlarını güçlendirirken sorumlu bankacılık anlayışıyla tüm paydaşları için değer yaratmaya da devam ediyor.

2014 yılı ikinci çeyrekte internet ve mobil bankacılık kullanan müşteri sayısı 550 bine yaklaştı. TEB'in web sitesi (teb.com.tr), kullanıcı dostu ara yüzü, yeni özellikleri ve ziyaretçilerini daha iyi tanıyan yapısıyla yenilendi. Yenilenen site, sektörde ilk defa işitme engelli kullanıcılar için devreye alınan işaret dili anlatımlı ürün videolarının yanı sıra, görme engelli kullanıcılar için sesli güvenlik kodu gibi özellikleriyle işlemlerin kolayca gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Ailelere daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla başlattığı Finansal Okuryazarlık ve Erişim hareketi "TEB Aile Akademisi" ile TEB, Ekim 2012'den bu yana 140 bin bireye ücretsiz birebir finansal okuryazarlık eğitimi verdi. TEB Aile Akademisi'nin 6-12 yaş çocuklara özel dijital uygulaması TEB Çocuk, açıldığı günden bugüne 650 bin çocuğa ulaştı. TEB Aile Akademisi kapsamında çocuklara sanat yoluyla temel finans bilgisi kazandırmak amacıyla Mayıs 2014'de TEB Çocuk Tiyatrosu hayata geçirildi. TEB Çocuk Tiyatrosu'nun ilk oyunu "Rüzgar'ın Kumbarası" yedi haftada 5.500 çocuğa ücretsiz ulaştı.

Ekonomist dergisi tarafından hazırlanan "Türkiye'nin En Güçlü 100 Sosyal Markası" araştırmasında 6'ncı sırada yer alan TEB, sosyal medyayı en iyi kullanan markalardan biri oldu. TEB, Best in Biz Awards 2014 EMEA'da, KOBİ Bankacılığı alanında sunduğu yenilikçi ürün ve hizmetleriyle 3 ödüle birden layık görüldü. "Yılın En Yenilikçi Hizmeti" kategorisinde Girişim Bankacılığı ile Altın Ödül, "Yılın En Yenilikçi Ürünü" kategorisinde Yeni Altın Çağı ürünüyle Gümüş Ödül kazanırken, "Yılın En iyi KOBİ Ürünü" kategorisinde ise Patron Kart ürünüyle Gümüş Ödül aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Ekonomi Bankası Borsa İstanbul Gümüş Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title