Haberler

Tdv Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt içinden ve yurt dışından 24 bin öğrenciye burs ve eğitim yardımı sağlayan Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), yurtları ve evleriyle 6 bin 300'e yakın öğrenciyi barındırma durumunda bulunduğunu belirterek, "Özellikle yurt dışından vakfımız yardımıyla ülkemize getirtilip, ilahiyat ve imam hatip eğitimi alması sağlanan kardeşlerimize evlatlarımıza yavrularımıza bu verilen hizmeti çok ama çok önemli görüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt içinden ve yurt dışından 24 bin öğrenciye burs ve eğitim yardımı sağlayan Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), yurtları ve evleriyle 6 bin 300'e yakın öğrenciyi barındırma durumunda bulunduğunu belirterek, "Özellikle yurt dışından vakfımız yardımıyla ülkemize getirtilip, ilahiyat ve imam hatip eğitimi alması sağlanan kardeşlerimize evlatlarımıza yavrularımıza bu verilen hizmeti çok ama çok önemli görüyorum" dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen TDV Uluslararası İyilik Ödülleri törenindeki konuşmasında, kendilerini böyle anlamlı bir tören vesilesiyle buluşturan TDV'ye, vakfın ve Diyanet teşkilatının yöneticilerine teşekkür etti.

Türkiye'nin en önemli vakıflarından olan TDV'nın, bugün 41. yıl dönümünü idrak ettiğini ifade eden Erdoğan, "Vakfımızın 41. yılının hayırlı olmasını Rabbimden temenni ediyor, 41 kere maşallah diyorum" diye konuştu. Erdoğan, 13 Mart 1975'ten bugüne kadar TDV'nin büyümesine, gelişmesine, ülke sınırlarını aşarak yeni coğrafyalara ulaşmasına katkısı olanları tebrik ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ebediyete irtihal etmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Vakıf mensuplarından hayırseverlerden bugüne kadar emeği geçenlere, bundan sonraki süreçte de emeğe geçecek olanlara şahsım, milletim adına şükranlarımı ifade ediyorum. Dünyayı iyiliğin değiştireceğine inanan, eylemleri, projeleriyle bunu teyit eden bu güzide topluluk karşısında bulunmaktan, bu kardeşlik ve dayanışma iklimini teneffüs etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Biraz önce hep beraber izlediğimiz ekranda insanı insan yapan hasretlerin onu var kılan ulvi değerlerin halen dimdik ayakta olduğunu görüyoruz. Bu hikayeler bize her gün içimizi karartan manzaralara rağmen karşılıksız vermenin, diğergamlığın halen dipdiri olduğunu anlatıyor. İnsan, insanın şifasıdır sözü işte bu iyilik hikayelerinde de ete kemiğe bürünüyor. Diyor ya Yunus, ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm."

"Vakıf, medeniyeti yeniden inkişafı yolunda yaptığı hizmetlerle de takdiri hak ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl ki uluslararası iyilik ödüllerinin sahiplerinden Afrika'nın merhamet öncüsü Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bir canı kurtarmak için kendi canını hiçe sayan kahraman Mehmedimiz, Mehmetçiğimiz İsmail Ertem'i, ihtiyaç sahiplerinin, mültecilerin, sığınak çatı arayanların hamisi doktor Cemile Mahmut Hanımefendiyi, Gazze'nin, Filistin'in can dostu Doktor Mads Gilbert beyefendiyi, kötülüğe iyilikle set kuran doktor, az önce saygıdeğer Diyanet İşleri Başkanımızın da onun hikayesini veya hatırasını anlattığı doktor Susan Carland hanımfendiyi, ihtiyaç sahibi çocukların yardım meleği, 'Leyladan Sonra Hareketi'ni başlatan Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik ve Kübra İlicepınar hanımefendileri, Şanlıurfa'da hayatını yoksullara, gariplere adayan Osman Geren beyefendiyi şahsım, milletim adına gönülden tebrik ediyorum.

Sizler fedakarlıklarınız, gayretleriniz, özverili çalışmalarınızla ortak yaralarımıza merhem oluyorsunuz. Sizin ellerinizle dünyanın dört bir yanında dikilen o iyilik fidanlarının inşallah uzun süre meyve vermeye devam edeceğine inanıyorum."

Türkiye Diyanet Vakfı'nın her ne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı ile özdeşleştirilmiş olsa da aslında milletin desteği ve sahiplenmesiyle büyüdüğünü ve bugünlere gelen bir kurum olduğunu aktaran Erdoğan, bin şubesi, dünyanın 135 ülkesine yayılan çalışmalarıyla TDV'nin, inanç, köken, menşe ve bölge ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu anlattı.

Vakfın eğitim ve din hizmetlerinin yaygınlaştırılması gayretlerinin yanında iyilik misyonuyla Türkiye'de ve dünyanın her yerinde yürüttüğü faaliyetlerini taktirle takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, İslam gibi bir ilim merkezinin, İslam Ansiklopedisi gibi muhteşem bir eseri, Türkiye ve tüm insanlığı kazandıran vakfın, medeniyeti yeniden inkişafı yolunda yaptığı hizmetlerle de takdiri hak ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"30 yıllık bir emeğin ürünü olan 44 ciltlik İslam Ansiklopedisini de Cumhuriyet döneminin en muhteşem kültür hazinesi olarak değerlendiriyorum. Yurt içinden ve yurt dışından 24 bin öğrenciye burs ve eğitim yardımı sağlayan vakfımız, yurtları ve evleriyle 6 bin 300'e yakın öğrenciyi barındırma durumunda bulunuyor. Özellikle yurt dışından vakfımız yardımıyla ülkemize getirtilip, ilahiyat ve imam hatip eğitimi alması sağlanan kardeşlerimize, evlatlarımıza, yavrularımıza bu verilen hizmeti çok ama çok önemli görüyorum. Son olarak Suriye'den ülkemize gelen muhacir kardeşlerimizin çocukları için hayata geçirilen 'Farkındayım Yayındayım' kampanyası ve bu çerçevede eğitim imkanı sunulan 13 bin öğrenci için ayrıca teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 61 imam hatip lisesi binasını tamamlayarak, Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim eden vakfımızın desteklediği hafızlığa yönelik Kur'an kursları da gerçekten çok hayırlı hizmetler olarak devam ediyor."

TDV'nin son 5 yılda yurt içinde ve yurt dışında yaptığı 316 milyon lira yardımla Türkiye'nin bu alanda önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını belirten Erdoğan, "1975 yılında Kocatepe Camisinin temeline atılan ilk harçla başlayan cami, Kur'an Kursu, müftülük, eğitim merkezi gibi dini hizmete yönelik kurumların inşasını adeta vakfımızın alametifarikası olarak görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar sayıları Türkiye'de 3 bin 500'e yaklaşan, dışarıda da 100'ün üzerinde çıkan ibadethane, eğitim ve öğretim binalarıyla ilgili hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesini beklediğini söyledi.

Orta Asya'dan Güney Asya'ya, Filistin'den Kırım'a, Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada süren cami, Kur'an Kursu, medrese inşaatlarının, tadilatlarının ve tefrişatlarının üzerinde hassasiyetle durulması gereken hizmetler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arnavutluk'ta... Arnavutluğun Başkentinde, Tiran'da, Namazgah Camisinin temelini Sayın Başkanımızla beraber attık, inşallah yakında da açılışını yapacağız. Kazakistan'daki Hoca Ahmet Yesevi Cami hızla devam ediyor. Şimdi 2 Nisan'da inşallah Amerika Birleşik Devletleri'ndeyiz. Maryland da biten inşallah külliyenin, o muhteşem eserin açılışını yapacağız. 65 dönüm arazi üzerindeki muhteşem eser."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title