Haberler

Tdv'den Kazakistan'da Ramazan Seferberliği

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), ramazan ayı münasebetiyle Kazakistan'da gıda yardımı dağıtımına başladığı bildirildi.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), ramazan ayı münasebetiyle Kazakistan'da gıda yardımı dağıtımına başladığı bildirildi.

TDV'den alınan bilgiye göre, ramazan ayında Kazakistan'da 550 koli gıda yardımı dağıtılacak.

Kazakistan Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yılmaz, ihtiyaç sahibi ailelere, Türk vatandaşlarının emanetini ulaştırdıklarını belirterek TDV'nin dünya genelinde 88 ülkede ve 500 farklı bölgede muhtaç kişilere yardım eli uzattığını vurguladı.

Yılmaz, Kazakistan'da 8 bölgede dağıtım yapacaklarını, Çimkent şehrindeki gıda yardımının tamamlandığını söyleyerek "İftarda iyilik sofraları kuracağız. Ramazan süresince Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve TDV tarafından bastırılan Kazakça Kur'an-ı Kerim meali hediye edeceğiz." ifadesini kullandı.

İbrahim Yılmaz, TDV'nin 41 yılı aşkın süredir yardım faaliyetleriyle Türkiye'de ve dünyada vatandaşların emanet ettiği fitre, zekat ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirtti.

Türkiye'den 35 din görevlisi hatimle namaz kıldıracak

DİB'nin, Kazakistan Müslüman Dini İdaresinin talebi üzerine 35 hafız din görevlisini ramazan ayında Kazakistan'da görevlendirdiğini kaydeden Yılmaz, "14 eyalette 35 din görevlimiz teravih namazını hatimle kıldıracak. Mukabeleler okuyacak." diye konuştu.

Yılmaz, engellilere ve yetimlere yönelik faaliyetler de düzenleyeceklerini ifade ederek gönülden gönle yol bulmak ve hep birlikte gönüller yapmak için mübarek ayın anlamına uygun her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Yılmaz Kazakistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title