Haberler

TDED'in 28 yazarlı kitabı tanıtıldı; ''Sıkı Giyin Üşürsün''

Güncelleme:

TDED Kocaeli Şubesi'nin yazarlık kursiyerlerinin anneleriyle ilgili anıları kitap haline getirildi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi'nin yazarlık kursunda eğitim alan kursiyerlerinin yazdıkları anılar bir araya getirilerek, kitaplaştırıldı. 6 aylık yazarlık eğitimi sırasında anneleriyle ilgili anılarını mektup satırlarına döken 28 yazarın anıları ''Sıkı Giyin Üşürsün'' adlı kitapta toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle basılan kitabın tanıtımı Sekapark'taki TDED Kocaeli Şubesi binasında yapıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

İftar yemeği öncesi gerçekleştirilen tanıtım programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı ve TDED Kocaeli Şube Başkanı Dr. Ali Yeşildal, gazeteci-yazar Sibel Eraslan, kursiyerler, akademisyenler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Kitaptan okunan annelerle ilgili duygu yüklü yazılar, Ramazan'ın manevi atmosferine ayrı bir anlam kazandırdı.

''BURASI ÇOK SICAK BİR EV''

TDED Kocaeli Şube Başkanı Dr. Yeşildal, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, derneğin duyguların bazen şiirle, bazen mektuplarla dile geldiği; bazen konuşarak, bazen de mimiklerle anlaşıldığı bir yer olduğunu ifade etti. Yeşildal, "Bir şey demek istediğimizde diyecek yollarımız var ve o yollar hep bu evde. Onun için burası çok sıcak bir ev. Ben de bu ailenin bir ferdi olmaktan çok mutluyum. Buradaki hocalarımız o güzelim duyguları kelimelere döken yolları gösterdiler burada. Kitabımız da çok güzel mektuplar var" dedi.

ANNELERİNİN GÖZÜNDE HİÇ BÜYÜMEMİŞ 28 YAZAR

Annelerin gözünde evlatları hiç büyümez. Kaç yaşına gelmiş olurlarsa olsunlar, annelerinin gözünde küçük birer çocuk gibi kalırlar. ''Aman evladım kendine dikkat et! Sıkı giyin, üşüme! Bak sonra hasta olursun'' derler. İşte bu kitap annelerinin gözünde hiç büyümemiş 28 yazarın anneleriyle yaşadıkları anıların yer aldığı mektuplardan oluşuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title