Haberler

TCDD, YHT'nin Lokomotifle Çekilmesine "Tedbir" Dedi

Güncelleme:

TCDD, İzmit'te arıza yapan Yüksek Hızlı Tren'in lokomotiflerle çekilmesine yönelik yorumlara tepki gösterdi.

TCDD Genel Müdürlüğü, yüksek hızlı tren işletmeciliği yapan bütün ülkelerde, kısa süreli enerji kesintisine yönelik tedbirler uygulandığı, bunlardan birinin de enerji kesintisi olan bölgede yüksek hızlı tren setlerinin elektrik enerjisine bağımlı olmayan dizel kurtarma araçlarıyla çekilmesi olduğu belirtildi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 2 Ağustos 2014'te şiddetli fırtınadan ve yıldırım düşmesinden kaynaklanan kısa süreli enerji kesintisi nedeniyle İstanbul'dan kalkan son yüksek hızlı trenin İzmit Gar'dan Köseköy Gar'a kadar, sekiz kilometrelik mesafede dizel lokomotifle çekilerek, hatta enerji verilerek seferine devam etmesiyle ilgili basında yer alan haberlerle ilgili açıklamanın yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.

"BÜTÜN ÜLKELERDE BÖYLE"

Türkiye'nin dünyanın sekizinci, Avrupa'nın altıncı yüksek hızlı tren işleticisi olduğunun anımsatıldığı açıklamada, 25 Temmuz 2014'te açılan Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattıyla dünyadaki ve Avrupa'daki bu konumun daha da pekiştiği belirtildi. Yüksek hızlı tren işletmeciliği yapan bütün ülkelerde, kısa süreli enerji kesintisine yönelik tedbirler uygulandığına dikkat çekilen açıklamada, bu tedbirlerden birinin de enerji kesintisi olan bölgede yüksek hızlı tren setlerinin elektrik enerjisine bağımlı olmayan dizel kurtarma araçlarıyla çekilmesi olduğu kaydedildi.

Yüksek hızlı tren setlerinin tamamının orijinalinde, bu amaçla aparatlar bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu aparatların, işletmede bulunan tüm YHT setlerinde sürekli olarak yer aldığı, aynı aparatların karşılığının, YHT'ye bağlantı sağlanması için dizel kurtarma araçlarında da bulunduğu ifade edildi.

HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİLER

Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir YHT işletmeciliğinde ve dünyada kısa süreli enerji kesintilerinde aynı sistemin uygulandığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan olumsuz hava şartları ve fırtına nedeniyle YHT hatlarına enerji veren elektrik tesisatına yıldırım düşmesi sonucu alınan tedbirlerin olumsuzluk gibi yansıtılması, elektrik olmadığı zaman YHT'yi hareket ettirmek amacıyla zorunlu olarak kullanılan dizel lokomotiflerin 'eski tren' olarak tanımlanması, hele hele fotoğraflardan yola çıkarak 'Yeni Türkiye'yi Eski Türkiye Çekti' başlığıyla istihza edilmesi bu konularla ilgili bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır."


Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

AKP Lİ:

MÜDÜR İŞİNİ SAĞLAM YAPARSAN YILDIRIMDA DÜŞMEZ ELEKTİRİKTE KESİLMEZ HERKESİ KENDİN GİBİ KOYUNMU SANDIN PARATÖNER VE JENERÖTÖR VAR BİLMİYORSAN ÖĞREN...

6
10
yanıtYanıtla
Özer Öz.ozer636@hotmail.com:

AKP ye oy verenlerin zeka düzeyi her geçen gün daha da belirginleşiyor...öyle ya 25-30 kv üretecek Jeneratörler her köşede üretiliyor....yaklaşık 30.000 Volt dan bahis ediyoruz ey cahil insan.

yanıt0
yanıt0
bakbakim_ben_buldumm@hotmail.com:

ne kadar cok calışıyomuş beynin elektirik idaresi demir yollarındamı zırt prt elektirik kesiliyor elektirik idaresi elektirigi kesiyorsa tcdd ne yapsın özer öz jenarötör koysalar siz capulcular onuda calarsınız jenaratör lamba yakar treni götürmez

yanıt0
yanıt0
hasan:

Odizel dediğiniz Loko dizeldir ama dizel motor jenarötürü çalıştırır, yani o tren elektrik motorludur esasında, ayrıca 120 km/h hız rahatça çıkan çok kuvvetli bir Loko dur, hızlı dediğiniz normal trenide çok rahat çeker, önce biraz araştırında sonra konuşun, o kırmızı Loko yu biz rahatça yapıyoruz, çok daha iyisinide yaparız, neden yapılmıyor neden parayla dışardan eski teknoloji tren alınıyor neden daha hızlısı alınmıyor neden burada yapmıyoruz diye soracağınıza ne diyorsunuz, bu kadar akılsız olunmazki yuh beee

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title