Haberler

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç, GATA'da Askerleri Ziyaret Etti

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü üyelerine yönelik operasyonlarda yaralanan asker ve ailelerini GATA'da ziyaret etti.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü üyelerine yönelik operasyonlarda yaralanan asker ve ailelerini GATA'da ziyaret etti.

Güvenç'in basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, GATA'da asker ve ailelerle görüşen Güvenç, yaralı askerlerin hikayeleri karşısında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Sur'daki çatışmalarda yaralanan Kahramanmaraşlı Uzman çavuşlar Mesut Tekbalcı ve Fuat Başdoğan'ı da ziyaret eden Güvenç, burada yaptığı konuşmada, ilk günden itibaren doktorlardan yaralılar hakkında bilgi aldığını belirtti. Güvenç, "Hastalarımızı ve ailelerini ziyaret edip görmek istedik ama iyi ki gelmişiz. Burada yatan hemşehrilerimi ve diğer askerlerimizi polislerimizi ziyaret edince, her birinin ayrı ayrı kahramanlık hikayelerini dinledik. Kendilerine şifa dileklerinde bulunduk. Ancak burada gerçekten bir noktaya dikkat çekmek gerek. Orada bulunan masum Kürt halkının askerimize, polisimize 'bizi bu teröristlerden ve alçaklardan kurtarın' diye nasıl sığındıklarının hikayelerini dinledik" dedi.

Çatışmalarda yaralanan gazilerin dik duruşunun kahramanca bir tavır olduğuna dikkat çeken Güvenç, yaralıların "Biz bu vatanı çok bedeller ödeyerek kazandık. Üç beş çapulcuya ve alçaklığa da vatanımız için buradaki masum Kürt halkımızın selameti için müsaade etmeyiz. Kararlılıkla üzerine gidin. Biz de inşallah en kısa zamanda iyileşip tekrar orada olmak isteriz" şeklindeki sözleri karşısında duygulanmamanın elde olmadığını kaydetti.

Güvenç, terörle mücadele konusunda kolluk kuvvetlerinin kahramanca mücadelelerine devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Güvenç Kahramanmaraş Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title