Haberler

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç Açıklaması

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, "Batı demokrasileri özgürlüğün beşiğidir ama şiddetin desteklenmesi nefret kültürünün geliştirilmesi orada da yasaktır.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, "Batı demokrasileri özgürlüğün beşiğidir ama şiddetin desteklenmesi nefret kültürünün geliştirilmesi orada da yasaktır. Türkiye'de herkes bunu görmek durumundadır" dedi.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir'i ziyaret eden Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son birkaç ayda 3 defa sivil halkın hedef alındığı, ciddi terör saldırılarının olduğunu söyledi.

Ankara'daki son saldırıyı PKK'nın bir biriminin üstlendiğini ifade eden Güvenç, burada sözün bittiği bir yerde olduklarını dile getirdi. Bu saldırıların kabul ve izah edilebilir bir yanının olmadığını vurgulayan Güvenç, devletin varlığı ve geleceğinin hedef alındığına işaret ederek, buna karşı da topyekun bir tepkiyle birlik ve beraberliğin sonuna kadar gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'deki gündemi Avrupa açısından değerlendiren Güvenç, şunları kaydetti:

"Batı demokrasileri özgürlüğün beşiğidir ama şiddetin desteklenmesi, nefret kültürünün geliştirilmesi orada da yasaktır. Türkiye'de herkes bunu görmek durumundadır. Aksi takdirde, Allah korusun, ülkemizin geleceği sıkıntıya düşebilir. Bunun için ülkemizin halkına, çocuklarına, insanlarına çağrı yapıyoruz. 'Bir olalım beraber olalım, bu insanlık dışı saldırılara karşı birlikte tepki koyalım' diyoruz. Kimse de yeise kapılmasın. Türkiye büyük bir devlet, terörün üstesinden inşallah geleceğiz. Silahlı kuvvetlerimiz ve halkımız bunun üstesinden gelecek güç ve potansiyele sahiptir. Doğrudan ve dolaylı hangi sıfatı taşırsa taşısın bunlara destek olan, değirmenlerine su taşıyanlar hakkında da hukuk devletinin kuralları içerisinde gereken yapılacaktır. Bunun kararlılığı içerisindeyiz."

Türkiye ve Avrupa'daki terör saldırılarını değerlendiren Güvenç, "Avrupalıların ve Amerikalıların anlamadığı şu, 30 yıldır hemen yanı başımızdaki sınırda 3-5 bin kişilik kuvveti olan çok şiddet yanlısı bir örgütle mücadele ediyoruz. Paris'te bir kere saldırıya uğradılar, Avrupa'nın dengesi bozuldu. Brüksel'de yılbaşı kutlamalarını iptal ettiler, Paris'te olağanüstü hal ilan ettiler ve normal hayatın akışını devam ettiremediler" diye konuştu.

Batı'nın Türkiye'nin yaşadığı şartları anlamayan durumda olmadığını, işlerine öyle geldiği için çifte standart uyguladıklarını ifade eden Güvenç, Avrupa'nın işlerine geldiği gibi yorum yaptığını belirterek, "Bazen 'PKK terör örgütü, PYD değil' diyorlar. Ama bunların değerlendirmelerinin gelinen noktada bizim için çok önemi yok. Biz nasıl bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Allah'ın izniyle de üstesinden gelecek gücümüz de vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Fikir hürriyetinden, din ve vicdan hürriyetinden ve her türlü özgürlükten yana olduklarını vurgulayan Güvenç, "Sınırı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de belirttiği gibi bir terörü desteklemeyeceksiniz, övücü çalışma yapmayacaksınız. Nefret artırıcı konuşmalar yapmayacaksınız. Nefret artırıcı konuşmayı bile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kabul etmemektedir, özgürlük olarak kabul etmemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Güvenç AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title