Haberler

TBMM Heyeti Gürcistan'da

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop başkanlığındaki heyet, Gürcistan Parlamento Başkanı Usupaşvili tarafından kabul edildi.

TBMM Gürcistan ile Dostluk Grubu Heyeti, Gürcistan'da Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili tarafından kabul edildi.

Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü ve TİKA yetkililerinin eşlik ettiği heyet, Bolnisi kentinde engelliler için inşa edilen bir merkezin açılışına ve Gürcistan Parlamentosu Türkiye ile Dostluk Grubu Başkanı Gubaz Sanikidze'nin ev sahipliğinde verilen öğle yemeğine katıldıktan sonra Usupaşvili ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye ile Gürcistan ilişkileri ve iki ülke dışişleri bakanlarının Türkiye'de 9-10 Aralık'ta planlanan temasları ele alındı.

Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davit Usupaşvili ile Türkiye ile Gürcistan arasındaki mükemmel ilişkileri, 9 Aralık'ta iki ülke dışişleri bakanlarının, 10 Aralık'ta da Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının katılacağı toplantıların önemini ve son zamanlarda bölgede meydana gelen gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Heyet, daha sonra Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği'ni ziyaret etti ve Gürcistan Genç Kamu Görevlileri Eğitim Programına katıldı.

Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve Türkiye Parlamentosunun Gürcistan Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye'nin son 15 yılda demokrasi ve ekonomi alanında kaydettiği gelişmeler konusunda sunum yaptı.

Heyette bulunan Anayasa Komisyonu Başkan Vekili İdris Şahin de Gürcistan Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ile yaptıkları görüşmeyi AA muhabirine değerlendirdi.

Şahin, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Batum'da bir caminin genişletilmesi ve Sarp Sınır Kapısı'nın dışında bir sınır kapısının daha açılması konularının ele alındığını ifade etti.

İdris Şahin ayrıca. ziyaretleri sırasında TİKA'nın Gürcistan'da özellikle engelliler için yapmış olduğu çeşitli projelerin önemine şahit olduklarını sözlerine ekledi.

Heyet yarın da Batum'da çeşitli temaslarda bulunduktan sonra Gürcistan'dan ayrılacak. - Tiflis

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şentop Gürcistan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title