Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın'ın başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın'ın başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda, sözde özerklik ve öz yönetim iddialarıyla ilgili gündemdışı konuşma yapan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, terör örgütünün, sivil vatandaşlarla kolluk güçlerini karşı karşıya getirmeyi amaçladığı yeni bir strateji uyguladığını belirtti.

"Bombaları, silahları bırakın bir kenara, hendeğin kendisi tek başına bir terör olayıdır" diyen Boynukara, "Yönetim süreçlerine ilişkin değişiklik taleplerinin gündeme geleceği yer TBMM'dir. Konu TBMM'de gündeme gelir, tartışılır ve bir karara bağlanır. Ama bunun dışında bir yöntemle terör üzerinden konu gündeme getirildiğinde bizim ona söyleyebileceğimiz çok söz vardır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise TBMM'nin öfke, ayrıştırma, ötekileştirme yeri olmadığını, buranın Türkiye'ye örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın da "Hepimizin milletvekili olarak mutlaka milletin onuruna uygun bir şekilde hareket etmesi lazım. Bu Meclis çatısı altında verimli bir çalışmayı sağlamamız lazım" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise Diyarbakır'ın sorunlarıyla ilgili konuşmasında, 7 il ve 20 ilçede onlarca mahalleyi kapsayacak şekilde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının toplamda 250 günü geçtiğini savunarak, "Bunun tek sebebiyse eşitlikçi, çoğulcu, birlikte yaşam temelinde olan, yani demokratik cumhuriyet isteğiydi, yani öz yönetimdi" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Bundan 96 yıl önce Ankaralılar ne kadar vatan sevgisiyle dolu olduklarını göstermişlerdi" ifadesini kullandı.

İçinde bulunulan dönemde, 27 Aralık tarihlerinin giderek daha sönük geçtiğini savunan Nazlıaka, "27 Aralık, aynı zamanda bir ruhun temsilidir. Ankaralılar devrimcidir. Ankaralılar inandıkları uğruna mücadele edenlerdir. Ankaralılar yüreği vatan sevgisiyle dolu insanlardır. Onun için biz bu mücadele meşalesini her zaman diri ve canlı tutacağız" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Aydın Diyarbakır Adıyaman AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title