Haberler

TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekillerinin, Meclis Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında şahısları adına konuşma talebinin, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nca teslim alınmadığını belirterek, bu konuda gereğinin yapılması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  CHP milletvekillerinin, Meclis Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında şahısları adına konuşma talebinin, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nca teslim alınmadığını belirterek, bu konuda gereğinin yapılması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

Özel, TBMM Başkanlığı'na yaptığı başvuruda, TBMM Genel Kurulu'nun 3 Eylül Perşembe olağanüstü toplantıya çağrıldığını anımsattı.

Özel, bugün, CHP'li 38 milletvekilinin, olağanüstü toplantı çağrısına konu tezkere üzerinde şahısları adına konuşma talebinde bulunduğunu, ancak milletvekillerinin bu taleplerini içeren dilekçelerinin Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nca teslim alınmadığını ifade etti.

Daha sonra Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nın, TBMM tatilde olduğu için söz taleplerinin, kırmızı gündem kitapçığının basılıp dağıtılacağı 3 Eylül'de alınacağı ve bu konuda diğer partilere de bilgi verileceğinin sözlü olarak gruplarına ilettiğini vurgulayan Özel, başvurusunda şunları kaydetti:

"TBMM tatilde de olsa milletvekillerinin anayasa ve iç tüzükten kaynaklanan yasama ve denetim görevlerine ilişkin belgelerin tamamı Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nca teslim alınmaktadır. Söz taleplerinin teslim alınmayarak bu konuda resmi bir işlem yapılmaması ve milletvekillerine yazılı bilgi verilmesinden kaçınılması tamamen dayanaktan yoksun, keyfi bir uygulamadır. Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nın bu konuda diğer grup başkanlıklarına bilgi verilmesine ilişkin uygulamasının da CHP milletvekillerinin iç tüzükten kaynaklanan haklarının başka partilere mensup milletvekillerine kullandırılması sonucunu doğuracağı açıktır. Kaldıki Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nın söz taleplerini teslim alacağını bildirdiği perşembe gününün saat 13.00'den önceki bölümünde de TBMM tatildedir. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan söz konusu uygulama ile CHP milletvekillerinin iç tüzükten kaynaklı haklarını kullanmaları fiilen engellenmiştir. Açıklanan nedenlerle milletvekillerimizin söz taleplerini yazımız ekinde makamınıza tekrar iletir, gerekli işlemlerin başlatılmasını arz ve talep ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Özgür Özel Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title