Haberler

Canikli: Fezlekelerin Gizliliği Kalmadı

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, fezlekelerle ilgili "Dosyadaki bilgiler hepinizin elinde çarşaf çarşaf var, bütün Türkiye bunları biliyor." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, iddianame aşamasına gelmeyen bir soruşturmanın gizli olduğunu belirterek, "Bu bilgiler kesinlikle açıklanamaz. Biz hiç bir şeyi kapatmıyoruz. Çok açık bir şekilde diyoruz ki 'hodri meydan'. Gelin bu bakanlarla ilgili soruşturma komisyonu kuralım" dedi.

CHP ve MHP milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'nda Başkanlık Divanı'nın önüne gelerek itirazlarını sürdürmesi üzerine,  Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, usul tartışması açtı. Bu sırada, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Darbecilere, haram paracılara geçit yok" diye bağırdı.

Usul tartışmasının lehinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, 4 eski bakanla ilgili birtakım fezlekeler ve iddialar içeren dosyalar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"BU BİLGİLER KESİNLİKLE AÇIKLANAMAZ"

"Bu soruşturma TBMM'ye gönderilirken henüz bitmemiş bir soruşturma, iddianame aşamasına geçmemiş bir soruşturma. Hem Anayasa hem de Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 157. maddesi açısından, iddianame aşamasına gelmeyen bir soruşturma gizlidir. Bu bilgiler kesinlikle açıklanamaz, kimseye verilemez. Biz hiç bir şeyi kapatmıyoruz. Buna rağmen çok açık bir şekilde diyoruz ki 'hodri meydan'. Bu bakanlarla ilgili soruşturma komisyonu kuralım. Zaten ilgili bakanlar da kendileri hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve soruşturma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı'na başvurdular. Allah aşkına daha ne istiyorsunuz. O zaman komisyon üyeleri her türlü gizli bilgiye ulaşabilirler. O açıdan hiç kimsenin bu bilgileri kapatmak, gizlemek, örtbas etmek gibi amacı yok, olamaz.

"ZATEN BU BİLGİLER HEPİNİZİN ELİNDE ÇARŞAF ÇARŞAF VAR, GİZLİLİĞİ KALMADI"

Zaten bu dosyadaki bilgiler hepinizin elinde çarşaf çarşaf var, bütün Türkiye bunları biliyor, bu anlamda bunun gizliliği kalmadı. Ama hiç kimse Anayasa'nın ve kanunların suç saydığı bir fiilin burada işlenmesini talep edemez. Amacınız gerçekten üzüm yemekse bu iddiaları soruşturmaksa, gelin soruşturma komisyonu kuralım, hep birlikte yapalım. Amacınız bu değil, amacınız başka. Amacınız; bu tür bilgiler hangi amaçla servis ediliyorsa buna hizmet etmektir. Yoksa, 'doğrular ortaya çıksın, kim ne yapmışsa ortaya çıksın' deseydiniz, bizim çağrımıza olumlu cevap verirdiniz."

HAMZAÇEBİ: "CANİKLİ ASLINDA 'BU FEZLEKELER BURADA OKUNURSA DUMAN OLURUZ' DEMEK İSTİYOR"

Aleyhte söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise "Sayın Canikli aslında şunu demek istiyor; 'bu fezlekeler burada okunursa duman oluruz.' O nedenle bu fezlekelerin okunmaması için elinden geleni yapıyor. Başkanlığın bugünkü tutumu, demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır" diye konuştu.

"İŞTE PARALEL YAPIYLA HESAPLAŞMA ZAMANI"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in fezlekelerin gizli olduğunu söylemesine rağmen, bürokratların fezlekeleri incelediğini ancak milletvekillerinin inceleyemediğini ifade eden Hamzaçebi,  "(Eğer bunu paralel yaptı) diyorsanız, gelin işte paralel yapı ile de hesaplaşmanın zamanı, gelin bunları inceleyelim, soruşturalım. Meclis, 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi onurlu bir duruş sergilemek zorundadır" dedi.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Canikli Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

A AydınAydiniletisim@live.com:

Bir tayıp Erdoğan çıkmayana kadar asla akpartiden vazgeçmem Allah icraatlarıyla meydanlardalar diğer partilerin ekili bir ağacı yok Müslüman insan elini vicdanına koysun ( gerçi gezicilerde vicdanda yok)

16
46
yanıtYanıtla
TARIKercansolmaz-10@hotmail.com:

a.aydın denen zat. senin müslümalığında BAKARA MAKARA

yanıt0
yanıt0
OĞUZKAAN52ORDU@YAHOO.COM:

YEMİN EDİYORUM BU ADAMLARA BU ÜLKEYİ SOYMUŞ VE BİZDE BUNA SAHİP ÇIKIYORUZ YAZIKLAR OLSUN BİZE ÇOK YAKINDIR ALLAHIN GAZABIII

22
4
yanıtYanıtla
FAKIR KIZIfdda@outlook.com:

Kimlee guvenmisiz ya 12 yildir ulkeyi soyuyorlar bende derim neden fakirlik cogaldi akpli kadinlarin altinda son model araba ha utanmadiniz hicmi korkmadiniz

22
4
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

AKP devamlı olarak ofsayıta kaçıyor...kıvırıyor...çamura yatıyor...ama ne yaparsa yapsın RTE ENİNDE sonunda yargıç önünde hesabını verecektir....vekillerde.....bunu n kaçışı yoktur..bu olaylar artık dünyaya maloldu...hasıraltı edemezler....üstünü kapatamazlar...

20
2
yanıtYanıtla
VATAN SEVERcetiinlaciin@hotmail.com:

ADAMDA BİRAZ UTANMA OLUR DİYİCEM AMA ADAM DA OLUR .BU TUTUMUNUZLA HIRSIZLIGIN OLDUGU BELLİ OLUYOR. BİR İNSAN BİR ŞEYİ NİÇİN SAKLAR BAŞKASI GÖRMESİN BİLMESİN .BAŞKASI DEDİGİNİZ MİLLET .HANİ MİLLETİN İRADESİ DİYORSUNUZYA ŞİMDİ MİLLETİN İRADESİ SİZE CALIN SONRADA SAKLAYIN YETKİSİNİMİ VERDİ BU DÜNYADA YIRTARSINIZ BELKİ AMA YARIN MAHŞERDE İKİ ELİM YAKANIZDA OLACAK BEN ASGARİ ÜÇRETLE CALIŞIRKEN KÖLE GİBİ SİZ DEVLETİ SOYACAKSINIZ VARMI BÖYLE YAGMA .EVET VAR ADIDA AKP . ARTIK OYUMU CHP YE VERECEGİM BUNDAN SONRA

21
1
yanıtYanıtla
ANADOLU İNSANIsembolbanyo_6264@hotmail.com:

ARKADAŞ TÜRKİYEDE HIRSIZLIK YAPILIYOR SAVCI HAKİM POLİS KANITLARI GÖNDERİYOR ADAMLAR ACIKLAMA YAPTIRTMIYORLAR SAVCI HAKİM POLİS YALANMI DİYOR BİZ KİME İNANACAGIZ .AKP ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİ .DEMEKKİ BİLİNMESİNİ İSTEMEDİKLERİ BİR ŞEYLER VAR VALLAHDA DOGRUYMUŞ BEN BUNU BÖYLE ANLADIM

20
1
yanıtYanıtla
metin bulurmbulur@hotmail.com:

bu fezlekeler en ücra köylüye kadar bilmeye hakkımız olan bir şey.

17
2
yanıtYanıtla
HAKANhakan_freezenty@hotmail.com:

MİLLETTEN YOLSUZLUKLARIMI SAKLAMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ HAYIRDIR??

16
3
yanıtYanıtla
TAKİPÇİmehmetistanbul13@gmail.com:

Hırsızları protesto için 76 milyon adım

14
4
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title