Haberler

TBMM Genel Kurulu'ndaki Kavga

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de varlığı ile yokluğu belli olmayan bazı milletvekillerinin, var olduklarını ancak kavga sırasında gösterebildiğini savunarak, "Bu arkadaşlar gladyatörlükle milletvekilliğini birbirine karıştırmaktadır" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de varlığı ile yokluğu belli olmayan bazı milletvekillerinin, var olduklarını ancak kavga sırasında gösterebildiğini savunarak, "Bu arkadaşlar gladyatörlükle milletvekilliğini birbirine karıştırmaktadır" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'ndaki gerginliğin, topluma, gelecek nesillere iyi örnek sunmadığını ifade etti.

Toplumun, milletvekillerinden kavga değil sorunlarına çözüm beklediğini vurgulayan Yeniçeri, "Birilerinin sandığı gibi milletvekilliği pazu işi değil yazı işidir" dedi.

İç güvenlik paketinin, daha tasarı halindeyken Meclis'te milletvekillerinin güvenliğini ortadan kaldırdığını belirten Yeniçeri, "Bu tasarının yasalaşması halinde halkın ne hale düşeceğini TBMM'deki uygulamaları gösterir niteliktedir" diye konuştu.

Yeniçeri, şöyle devam etti:

"AKP, grup başkanvekillerinden milletvekillerine kadar TBMM'deki şiddetin aracı haline gelmiştir. Siyaset ile kaba kuvveti birbirine karıştıran ne kadar adam varsa hepsi AKP'den milletvekili olmuş Meclis'e dolmuş. Muhalefetin İçtüzükten kaynaklanan haklarını kullanmalarına tahammül edemiyorlar.

TBMM'de varlığı ile yokluğu belli olmayan bazı milletvekilleri, var olduklarını ancak kavga sırasında gösterebilmektedir. Bu arkadaşlar gladyatörlükle milletvekilliğini birbirine karıştırmaktadır."

Demokrasinin ya da özgürlüklerin kullanılmasının meydana getirdiği sorunların daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlüklerle çözülebileceğini kaydeden Yeniçeri, bu hakların kısıtlanmasının sorunları büyüteceğini dile getirdi.

İç güvenlik paketini eleştiren Yeniçeri, söz konusu düzenlemenin Türkiye Cumhuriyeti'ni hukuk devleti olmaktan çıkarıp kanun devletine dönüştürdüğünü savundu. Paketteki bazı düzenlemelerin anayasaya da aykırı olduğunu savunan Yeniçeri, "AKP iktidarının, molotofun arkasına sığınarak Türkiye'yi polis devletine çevirmeye hakkı yoktur" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Halil Özcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title