Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, "Rusya'dan özür dilediniz, Putin bunu açıkladı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, "Rusya'dan özür dilediniz, Putin bunu açıkladı." iddiasına, "Ne Rusya'dan ne de başka bir ülkeden özür dilenmiştir. Şu anda iki ülke halkı arasındaki kurallar, ticari ve turizm yönünde de gelişmeye devam ediyor." yanıtını verdi.

MHP, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin yaşadığı sorunların araştırılmasına ilişkin önergenin bugün görüşülmesi önerisini TBMM Genel Kurulu'na getirdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş, öneri üzerinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Çıray'ın, AK Parti'ye yönelik, "Siz Türk milletinin düşmanısınız." sözlerine yanıt verdi.

Çıray'ın, "Suriyelilerin Türk vatandaşı olması ile ilgili çalışmalara, 'CHP ırkçı yönden karşı duruyor' diyen şerefsizdir." dediğini anımsatan Elitaş, "AK Parti'nin bu şekilde herhangi bir şeyi yok, kendi şerefiniz kendinize ait. AK Parti'ye ya da AK Parti'li milletvekillerine, 'Türk milletinin düşmanıdır' demek şerefsizliktir." sözlerini kullandı.

Elitaş, AK Parti'nin hiçbir ülkeden, devletten özür dilemediğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Ne Rusyadan ne başka bir yerden... O sizin, başka şekilde değerlendirmenizdir. Ne Rusya'dan ne de başka bir ülkeden özür dilenmiştir. Ticaretin kuralları başka, siyasetin kuralları başka, askeri işin kuralları başkadır. Şu anda iki ülke halkı arasındaki kurallar, ticari ve turizm yönünde de gelişmeye devam ediyor."

"Diplomatlarınızı kabul etmediler"

Tekrar kürsüye gelen Çıray ise şöyle konuştu:

"Hem Sayın Cumhurbaşkanı'nın hem de sizin söylediklerinizin her üç günde bir değişenlerini çıkarıp anlatmaya kalksak, herhalde bir dizi oluşturmak gerekir. Siz, 'Rusya'dan özür dilemedik' diyorsunuz. Rusya'dan özür dilediniz, Putin bunu açıkladı. Barışmak için de sarayı yapan Rönesans Müteahhitlik Şirketinin patronunu devreye soktunuz, işadamları ile barıştınız. Yani diplomatlarınızı kabul etmediler. O şekilde durumu yumuşattınız."

Türkiye'nin İsrail ile vardığı mutabakata da değinen Çıray, "İsrail ile öyle bir anlaşma yaptınız ki Gazze'nin ablukasını resmileştirdiniz. Sizi üzmek için, Türkiye'ye ilk gönderdikleri parlamenteri Siyonist Parti'den gönderdiler. Yıllardır antisiyonist davrandınız, neden sesiniz çıkmadı? Türkiye'nin içine gelince bağırıp çağırıyorsunuz, dışarıda durumunuz felaket. Gerçekten üzülüyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından MHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Elitaş Aytun Çıray AK Parti İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title