Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yargıtayın Ergenekon Davası kararıyla ilgili "Buna sebep olarların Türkiye'ye ve bu acıları çeken ailelere, mağdurlara kocaman bir özür borcu var. Başta o özrü sayın Cumhurbaşkanından bekliyoruz.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yargıtayın Ergenekon Davası kararıyla ilgili "Buna sebep olarların Türkiye'ye ve bu acıları çeken ailelere, mağdurlara kocaman bir özür borcu var. Başta o özrü sayın Cumhurbaşkanından bekliyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan CHP Edirne Milletvekili Emre Köprülü, Ergenekon Davası'na bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozduğunu anımsattı.

Köprülü, "Yıllarca ağır bedeller ödeyen vatanseverlere, Cumhuriyet sevdalılarına, tüm aydınlara ve bugün CHP'de beraber milletvekilliği yapmaktan gurur duyduğum Tuncay Özkan'a, Mustafa Balbay'a ve Dursun Çiçek'e selam gönderiyorum. 'Ben bu davanın savcısıyım' diyerek bu ödetilen bedellere ortak olanların, tüm mağdurlardan ve yıpratılan bu kurumların sahibi halktan bir özür dilemelerini bekliyorum." diye konuştu.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, gündem dışı aldığı sözde, Antalya'nın tarım, turizm ve ticarette zor durumda olduğunu belirterek, hükümetten tedbir almasını istedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hattuşaş'ın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30. yılı olması dolayısıyla gündem dışı söz aldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yargıtayın Ergenekon davasıyla ilgili verdiği kararı anımsatarak, "Buna sebep olanların, Türkiye'ye ve bu acıları çeken ailelere, mağdurlara kocaman bir özür borcu var. Başta o özrü sayın Cumhurbaşkanından bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Ayşe Nur Bahçekapılı Özgür Özel Yargıtay Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title