Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu, bugün, "torba kanun" tasarısının bitimine kadar çalışacak; 4 bakan hakkındaki gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler 18 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

TBMM Genel Kurulu, bugün, "torba kanun" tasarısının bitimine kadar çalışacak; 4 bakan hakkındaki gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler 18 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

Genel Kurulda, AK Parti'nin gündeme ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Buna göre, Genel Kurul bugün "Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, 'Kanal İstanbul', 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı ile birlikte üç uluslararası anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarının görüşmelerinin bitimine kadar çalışacak.

Tasarıların bitmemesi durumunda Genel Kurul yarın da toplanacak.

CHP'nin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında; HDP'nin de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler ise 18 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı da gündemin ön sıralarına alındı.

"Devleti bölenleri de soyanları da yargılayalım"

Önerinin görüşülmesi sırasında söz alan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savunarak, bugün yargı bağımsızlığından söz edilemeyeceğini ileri sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin önerilerinin Anayasa'ya uygun olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduklarını ifade ederek, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki anayasa değişikliği teklifinin etik bulmadıklarını, teklifin yetersiz ve anayasaya aykırı olduğunu savundu.

CHP'li 38 milletvekilinin 135 fezlekesinin de bu kapsamda olduğunu aktaran Altay, "Biz bu milletvekillerimizin de bu çürümüş, sizin tasallutunuzda, baskınızdaki yargıya rağmen, kapısında 'adliye' yazan o binalara gidip yargılanmasından korkmuyoruz kardeşim. Maçanız, yüreğiniz yetiyorsa Anayasa 100'ü de baypas ederek bu geçici maddeye bakanlarla ilgili hükmü de koyalım da sizin de ne kadar siyasi etik içinde olduğunuzu, samimi olduğunuzu millet görsün." dedi.

Söz konusu teklifin "ucube, garabet ve komedi" olduğunu iddia eden Altay, "Hodri meydan, gelin devleti bölenleri de devleti soyanları da yargılayalım." ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı dışında kaldırılmasını istediklerini anımsatarak, terör olaylarıyla ilgili fezlekelerin önceliğe alınmasını talep ettiklerini hatırlattı. Vural, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin yetersiz olduğunu ancak yine de bunu destekleyeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından HDP'nin, "Ankara Garı önündeki terör saldırısıyla ilgili verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması" önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurulda, "torba kanun" tasarısının görüşmelerine geçildi.

Kaynak: AA / Politika

Engin Altay Diyarbakır İstanbul AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title