Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) – TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, Rusya ile yaşanan krizin Türkiye'ye etkilerinin araştırılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesinin araştırılması için verdiği önergenin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi MHP, Danışma Kurulu'nda oybirliği sağlanamaması nedeniyle araştırma önergesinin görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a taşıdı.

TBMM (AA) – TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, Rusya ile yaşanan krizin Türkiye'ye etkilerinin araştırılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesinin araştırılması için verdiği önergenin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi

MHP, Danışma Kurulu'nda oybirliği sağlanamaması nedeniyle araştırma önergesinin görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a taşıdı.

Partisinin önerisi hakkında konuşan MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, sıkıntının başta turizm olmak üzere birçok alanda yaşandığını savundu. Ayhan, "Krizden öte, tek pazara olan bağımlılığın ne gibi sıkıntılar yaratabileceğini görüyoruz. Krizin çözülmemesi halinde olayın ekonomik boyutları artacaktır" diye konuştu.

- "Hükümetimiz gerekli adımları atıyor"

Önerinin aleyhinde konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise bütün gelişmelerden muhalefet partilerinin bilgilendirildiğini söyledi. Berber, krizin ilk günlerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi ile yapılan toplantılara kendisinin de bizzat katıldığını belirterek, "Krize aynı hızla reaksiyon göstererek, önlemler alındığı bana bizzat Rusya ile ticaret yapan işadamları tarafından söylendi" dedi.

Berber, Rusya'nın zaten bir kriz yaşadığını, Rus Rublesi'nde de düşüşler olduğunu ve bundan dolayı ihracatta bir azalmanın olduğunu ifade etti.

Recai Berber, "Putin'in bu olaydan sonra gösterdiği tepkinin ne kadar yersiz olduğu ortadadır. Biz hakkımızı meşru zeminde arıyoruz. Hükümetimiz her türlü girişimde bulunuyor. O yaptırımların yarısını biz uygulasak Rusya'da sistem çöker. Hükümetimiz, uluslararası platformda gerekli adımları atıyor. Rusya ile iş yapan işadamlarımızın hiçbirinin zarar görmemesi için gerekli adımlar atılmıştır" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise Türkiye'nin yönetilemediğini öne sürerek, bunun en ağır faturasının dış politikada görüldüğünü savundu.

"AKP'nin dış politikasının acilen ve 180 derece değişmesi gerektiği ortadadır" diyen Böke, sorunları tespit eden, çözmekten korkmayan bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu söyledi. Böke, Rusya ile yaşananlara da bu çerçeveden baktıklarını ve sorunların ortak çözümüne gayret gösteren bir yaklaşım sergilediklerini kaydetti. Böke, Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin kopma noktasına geldiğini belirtti.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Türkiye'nin olumsuz etkileri en aza indirecek araçlara sahip olduğunu kaydederek, Ortadoğu pazarına da yoğunlaşıldığını kaydetti. Karacan, Ekonomi Bakanlığının ihracata yönelik destek hazırladığına işaret ederek, Rusya'nın ticaret kuralları dışında kalan uygulamalarına yönelik hukuki mücadelenin süreceğini söyledi. Karacan, "Hükümetimiz, Rusya ile yaşanan tüm gelişmeleri özel sektör ile yakından takip etmektedir. Meclisin ve vatandaşımızın içi rahat olsun" dedi.

MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Selin Sayek Böke Recai Berber Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title