Haberler

TBMM Genel Kurulu

ILO'nun madenlerle ilgili sözleşmesinin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı Uluslararası sözleşmeleri uygun bulan 7 kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 176 Sayılı Maden İşyerlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tasarının tümü üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iş kazalarında Avrupa'da birinci sırada olduğunu söyledi.

Kalaycı, "Soma ve Ermenek faciası başta olmak üzere son dönemde sıkça karşılaştığımız iş kazaları Türkiye'nin iş güvenliği konusunda gelişmiş ülkelerin uygulamalarını esas alan cesur adımlar atması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu kapsamda ILO'nun 176 sayılı sözleşmesinin onaylanması çok önemlidir" diye konuştu.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik de sorunların çözümüne ilişkin nitelikli adımlar atılmadıkça işçi güvenliği ve benzer konularda konuşmanın ancak havanda su dövmek anlamına geldiğini söyledi. "Elbette ki enerjiye de madene de yeraltı ve yer üstü zenginliklerinin kullanılmasına da ihtiyaç vardır" diyen Çelik, ancak çalışanların güvenliğinin sağlanmasının, eko sisteminin korunmasının öncelikli olması gerektiğini vurguladı.

Tasarının geneli üzerindeki görüşmelerin tamamlanması ve maddelerine geçilmesinin kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut birleşime 10 dakika ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerinde olmaması nedeniyle tasarının görüşmeleri ertelenerek, gündemdeki diğer tasarılara geçildi.

Uluslararası sözleşmeleri uygun bulan 7 kanun tasarısı da kabul edilerek yasalaştı.

Genel Kurul'da kabul edilen tasarılar şunlar:

- Dünya Posta Birliği Kuruluş Yasasına Yedinci Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

-Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmeye Ek İhtiyari Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

-Azerbaycan ile Aile, Kadın ve Çocuk Politikaları Alanında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

-KKTC ile Ormancılık Alanında Yardım ve İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

-Türkmenistan ile Arşiv Alanında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

-KKTC ile kayıtlı Posta On-line Havale ve Tahsilat İşlemlerinin Geliştirilmesine İlişkin Protokolün Uygun Bulunduğuna Dair kanun Tasarısı

-Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti ile Turizm İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

Tasarıların kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Yakut, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kalaycı Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title