Haberler

CHP'nin Öğrenci Affı Önergesi Kabul Edilmedi!

Güncelleme:

CHP'nin, öğrenci affı ile ilgili araştırma önergesinin görüşülmesine ilişkin önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin öğrenci affı ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin önerisi kabul edilmedi.

Partisinin önerisi üzerine söz alan Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, çeşitli nedenlerle eğitim sistemi dışına itilen 200 bin öğrencinin af beklediğini ifade etti. Devletin 18 yaşındaki bir gence üniversitenin kapılarını kapatma hakkı olmadığını kaydeden Havutça, bunun sosyal devlet ilkesine de aykırı olduğunu dile getirdi. Havutça, öğrencilerin eğitim sistemi dışında kalmasının, sistemin getirdiği bir sorun olduğunu söyledi.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, öğrenci affına ilişkin bir taslağın zaten Meclis gündeminde olduğunu, bu nedenle bir araştırma komisyonu kurulmasını gerekli görmediğini belirtti.

Önergenin gerekçesindeki bazı ifadeleri eleştiren Bostancı, 12 yıldır yüksek öğretimde her şey kötü gidiyormuş gibi gösterildiğine dikkati çekti. "Öğrencilerin hiç mi kusuru yok?" diyen Bostancı, bütün kusurun sisteme yüklenemeyeceğini ifade etti. Önergedeki bu ifadelerin CHP'nin genel siyasetinden kaynaklandığını kaydeden Bostancı, sorumlunun hep farklı yerlerde arandığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Bostancı'nın konuşmasını eleştirerek, "(Kabahat hep öğrencilerde, akıllarını kullansalardı) diyorsunuz. O zaman neden daha önce bir kaç kez öğrenci affı getirdiniz?" dedi. Hamzaçebi, eğitim sistemi dışında kalan öğrencilerin her birinin farklı gerekçeleri olduğunu vurguladı.

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu, iktidarın, insana değer vermeyen bir politika izlediğini, özellikle gençleri pervasızca harcadığını ileri sürdü.

Topcu, "Kimse zorunlu olmadan eğitimini yarıda bırakmaz. Bu ülkede yüz kızartıcı suç işleyenlerin bile affedildiği, birinci sınıf insan kabul edildiği bir yerde bu çocukların masum nedenlerinden dolayı kaybettikleri hakları geri verilmeli" dedi.

CHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Naci Bostancı Namık Havutça Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title