Haberler

Hocalı Katliamı TBMM Genel Kurulunda Kınandı

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda gruplar adına yapılan açıklamalarla ve Gündemdışı konuşmalarla Hocalı Katliamı kınandı.

Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, parti grupları adına yapılan açıklamalarla ve Gündemdışı konuşmalarla, Hocalı katliamının 22. yılı dolayısıyla söz alan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz Hocalı Katliamı kınadı.

"SÖZÜN BİTTİ YER VARSA ORASI HOCALI'DIR

Hocalı katliamının 22. yılı dolayısıyla Gündemdışı söz alan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, 22 yıl önce bir kentin yeryüzünden silindiğini, topyekün saldırıya uğradığını, kaçabilenlerin dağlarda donduğunu, kaçamayanların hunharca katledildiğini anlattı. Ünüvar, "Anlatılması zor bir vahşet. Sözün bittiği yer varsa belki orası Hocalı'dır" dedi.

"EN UTANÇ VERİCİ HADİSE OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Hocalı katliamının sadece Türk ve İslam dünyasının problemi olmadığını belirten Ünüvar, "İnsanlık yeni Hocalı katliamlarını görmek istemiyorsa bu katliamın faillerini bulmak ve cezalandırmak zorundadır. Aksi taktirde insanlığı en utanç verici hadisesi olarak kalmaya devam edecektir" diye konuştu.

"HEPİMİZ ERMENİYİZ DİYENLER BUNU SÖYLEMEYE DEVAM EDECEKLER Mİ?"

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, anlatılanların, bu katliamın bilinerek yapıldığını gösterdiğini belirtti.

Hocalı'da yapılan vahşetlerle ilgili itirafçıların anlatımlarından alıntılar yapan Halaçoğlu, "Bunları dinleyenler, 'hepimiz Ermeniyiz' diyenler, şu bilgilerden sonra hala bunu söylemeye devam edecekler mi?" diye sordu.

"BUNU TÜRKİYE DESTEKLEMELİDİR"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Hocalı katliamının faillerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini söyledi.

Azerbaycan'ın topraklarının işgal atlında olduğunu belirten Özgündüz, "22 yıldır barışçıl yolla çözülemeyen bir sorundur. İnşallah bu sorun en kısa sürede barışçıl yolla çözülür ama silah yoluyla da bunu çözmek Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru hakkıdır ve bunu Türkiye desteklemelidir" diye konuştu.

Siyasi partilerin grup başkanvekilleri de yerlerinden söz alarak, Hocalı katliamı kınadılar.

Bu arada CHP'li bazı milletvekilleri, "Gazi Meclis'te hırsızlara yer yok" yazılı kartonları bir süre basın mensuplarına gösterdikten sonra sıraların üzerine koydular.

Kaynak: AA / Güncel

Necdet Ünüvar Güldal Mumcu Ali Özgündüz Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

KINANACAK O KADAR KONU VARKEN HOCALI KATLİAMINI KINAMIŞSINIZ TEBRİK EDERİM...

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title