Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk: "(Erdoğan'ın da akıbeti Menderes gibi olacak) diye birileri rakı masalarında konuşuyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk,  "(Erdoğan'ın da akıbeti Menderes gibi olacak) diye birileri rakı masalarında konuşuyor. Avucunu yalayacaklar. Bu millet liderini yedirtmedi, yedirtmeyecek. Kimsenin endişesi olmasın" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılan yardımlardaki keyfi uygulamaların araştırılması amacıyla verilmiş olan Meclis Araştırma önergesinin gündeme alınması önerisinin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti'li belediyeler tarafından insanların fişlendiğini iddia etti. Özcan, "(Bu bize oy verecekse şayet buna yardım yapalım) deniliyor. Devletin memurları AKP'nin yöneticileri gibi 'bak sana bu yardımı yapıyoruz ama karşılığında oyunu vereceksin.' Bazen o insanlara Kur'an-ı Kerim uzatılıp üzerine yemin etmeleri şartı getiriliyor. Bunların hepsini biliyorsunuz. İlçelerde kaymakamlar AKP ilçe başkanı gibi olmuş. Kaymakamlar AKP'ye oy verilmesi karşılığında gidip bu yoksul insanlara  yardım ediyor" diye konuştu.

AK Parti sıralarından itirazlar gelmesi üzerine, Özcan, "Sen utan bu tablo karşısında" dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Kur'an-ı Kerim'e el basmaktan dini siyasete alet etmeyle kadar itham edildiklerini belirterek, "Bu tabi bizi şaşırtmıyor. Neden? Bir taraftan başörtüsüyle alakalı kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürürken diğer taraftan çarşaflılara rozet takmayı adet edinmiş bir parti ancak bu şekilde bunları istismar edebilir diyorum" ifadelerini kullandı.

Sataşma nedeniyle tekrar söz alan Özcan ise "Gelin bu araştırma önergesine, grup önerimize 'evet' deyin. Ben size Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ettirilerek, yardım alan insanları Bolu'da göstereyim. Var mısınız? Evine kadar götüreceğim. Bu insanların isimlerini buradan zikdredip, kendilerini ifşa etmek istemiyorum. Hangi kaymakamın AKP'ye oy vermesi karşılığında kömür yardımında bulunduğunu ispatlamaya hazırım. Benim buna yüreğim yetiyor. Peki sizin bu önergeye 'evet' demeye yüreğiniz yetiyor mu, yetmiyor mu? Mesele budur" karşılığını verdi.

-"Size yakıştırmadığı söylemek istiyorum"

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, iktidarları döneminde kurulan yapılarla Türkiye'nin birçok yerindeki yardıma muhtaç insanların  bilimsel yöntemlerle tespit edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sayın vekilin söylediği gibi AK Parti referansıyla bu yardımların yapıldığı, bu işin bir suiistimale dönüştüğü, hak etmediği halde evine büyük model LCD aldığına dair belgeleri, bilgileri, dokümanları varsa anında ilgili birimlere, kaymakamlıklara, valiliklere veya savcılıklara müracaat edebilirdi. Bu gibi konular siyasi malzeme yapılmaması gereken konular. Sizin artık konuşacak başka bir şeyiniz kalmadı, bunlarla uğraşmaya başladınız. Biz bu yardımlarla övünç duyuyoruz. Daha az gelirli insanlara destek politikalarına önem veriyoruz.

Dini konulardaki ve bu konudaki söylemleri reddediyorum. Kur'an-ı Kerim hepimizin başı tacıdır. Bir Kur'an-ı Kerim'e el basılarak kömür dağıtılması, kapılarına kömür bırakılması gibi basit bir konuyu size yakıştırmadığımı söylemek istiyorum."

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de, 17 Aralık'ın turuncu, portakal rengi darbe girişimi olarak tezahür ettiğini söyledi.

Özal'ın, Menderes'in, Abdülhamit'in, Abdülaziz'in milletin bağrında yaşadığını, Menderes'in idamına imza atanların ise  tarihin çöplüğünde olduğunu vurgulayan Külünk, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal 'de yaşıyor. Mustafa Kemal'in de yaşadıkları bir gün tarih üzerinde daha açık olarak ortaya çıkacaktır. Mustafa Kemal'i cezalandırmak isteyen akılla 17 Aralık'taki yeşile bulandırılmış  portakal rengi darbe girişimi arasında, 28 Şubat aklı arasında hiçbir fark yoktur. O da milli devlet dediği için Mustafa Kemal cezalandırılmak istenmiştir ve Milli Şef üzerinden.

Bakın, Özal'a da 'sivil diktatör' demiştiniz, Özal'a da. 'Erdoğan'ın da akıbeti Menderes gibi olacak' diye birileri rakı masalarında konuşuyor. Avucunu yalayacaklar. Bu millet liderini yedirtmedi, yedirtmeyecek. Kimsenin endişesi olmasın."

Konuşması sırasında Külünk, Abdülhamit'in, Abdülaziz ile İstanbul'un eski ve şu anki fotoğraflarını fotoğraflarını gösterdi. Ayrıca Başbakan Erdoğan'ın da fotoğrafını gösteren Külünk, "Bu millet liderini yedirtmedi, yedirtmeyecek" ifadesini yineledi.

-"Tıpkı Osmanlı'daki Lale devri gibi çöküş noktasındasınız"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de  söz alarak, "Devletin geleneklerini kim yok etti, kurumlarını kim diz çöktürdü? Bunları çok iyi biliyoruz. Lale devrini gösteriyor. İstanbul'da lale ektiklerini. Osmanlı'da lale devrini yaşadı ama çöktü. Tıpkı Osmanlı'daki Lale devri gibi siz de çöküş noktasındasınız" dedi.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın İnce'ye, "Sataşmadan söz aldınız, sataşmaya cevap verin" demesi üzerine İnce, "İsmet Paşa  o camilere, Trakya'da Alman ordularına karşı saman doldurup içine silah koydu. Ey tarih cahilleri, bunu okuyun da o silahlarla Türkiye'yi savunmak için yaptılar bunu. ya cahiller ya yalancılar söylüyor bunu. Cahilseniz de yalancıysanız da sizi Allah'a havale ediyorum. İnsaf, yazık, günah, ayıp bu memleketin kurucularına 60 yıldır aynı yalanları söylüyorsunuz. Bıkmadınız mı bu yalandan,  utanmıyor musunuz daha hala yalan söylemekten" diye konuştu.

Metin Külünk ise söz alarak günlerdir kendilerine hakaret edildiğini iddia etti. Külünk, "Biz insanız. İzzeti nefsimizle bu derece oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

-"Hiç kimseyi hedef almıyorum"

Daha sonra Bahçekapılı'nın CHP'nin önerisini anımsatarak, konuşmaların bunun üzerinden yapılmasını istemesine muhalefet sıralarından tepki geldi.

Bahçekapılı, açıklamasını bütün Genel Kurul'a yaptığını, her tarafa eşit mesafede davrandığını söyledi.

İnce ise Bahçekapılı'ya, "Eğer bir daha benim bu şekilde sözümü keserseniz hakkınızda tartışma başlatırım" dedi. Bunun üzerine Bahçekapılı, "Sayın İnce bana bu şekilde davranmaya hakkınız yok. İçtüzüğü okursanız aksine kınama yetkisinin bana ait olduğunu görürsünüz. Ben bütün Genel Kurul'a hitap ettim. Hiç kimseyi hedef almıyorum" karşılığını verdi.

Bahçekapılı, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na da, grubunu hedef almadığını söyledi.

CHP'nin önerisi kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Metin Külünk Menderes İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title