Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Altay: "Engin Alan parlamentoya gelmeden parlamentomuzun ayıplı, defolu ve fireli görüntüsü kamouyundan silinmeyecektir" AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Bu operasyonun tüm AK Parti hükümetlerine, tüm AK Parti iktidarına ve bu millete mal edilmesine de 'dur' diyeceğiz.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tutuklu bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın parlamentoya gelmeden, parlamentonun ayıplı, defolu ve fireli görüntüsünün kamuoyundan silinmeyeceğini kaydetti.

TBMM Genel Kurulu'nda yerinden söz alan Altay, 24. Dönem parlamentosunun 8 üyesinin tutsak olarak cezaevlerinde, zindanlarda kaldığı bir ortamda çalışmalarına başladığını belirterek, "Bu, milli irade parlamentoya tam yansımadan parlamentonun ayıplı, defolu ve fireli olarak çalışmasına yol açmıştır" dedi.

Önce Mehmet Haberal'ın sonra Mustafa Balbay'ın parlamentoda yemin ederek çalışmalarına başladığını anımsatan Altay, bugün yemin eden milletvekillerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, başarılar diledi. Altay, şöyle devam etti:

"Bir hukuk ayıbının, bir hukuk garabetinin ve milli iradeye saygısızlığın ortadan kalkmasından dolayı  memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Ancak aynı şekilde halen cezaevinde bulunan İstanbul Milletvekili sayın Engin Alan parlamentoya gelmeden parlamentomuzun ayıplı, defolu ve fireli görüntüsü kamuoyundan silinmeyecektir. Parlamentomuzun öncelikli işinin sayın Engin Alan'ın da parlamentoya gelmesi olmalıdır."

Altay, birden çok milletvekiline yurtdışı yasağı getirmenin bir parlamentoya, TBMM'ye yapılabilecek en büyük aşağılama olduğunu iddia ederek, "TBMM Başkanlığı olarak bu duruma yönelik tedbir ve çaba içinde olmanızı da CHP olarak  diliyoruz. Sayın Aygün'ün, Balbay'ın ve Haberal'ın yurtdışı yasağı onların şahsına değil, TBMM'ye büyük bir aşağılama ve hakarettir" diye konuştu.

-"Saygıyla karşılıyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise 5 milletvekilinin yemin ederek, görevlerine başlamasını tebrik ederek, "Milli irade, Meclisimiz ve milletimiz açısından hayırlı olsun, kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Bu milletvekillerinin göreve başlamasını özellikle AK Parti'nin demokratikleşmeye verdiği önemin göstergesi olarak niteleyen Aydın, "En son  2010 yılında referandum suretiyle geçen pakette yer alan  anayasaya bireysel başvuru hakkını kullanmak suretiyle bugün buradalar. Bundan da büyük bir mutluluk duyduğumu  ifade ediyorum. Eğer o gün orada o bireysel başvuru  maddesi o paketin içinde olmasaydı ne yazık ki bugün bu arkadaşların burada olması biraz zor gibi görünüyordu. Ama her şeye rağmen geçte olsa bu karardan dolayı ben kendilerini tebrik ediyorum. Saygıyla karşılıyoruz" diye konuştu.

Konuşmacıların sürekli AK Parti'yi yolsuzlukla birleştirmeye, biraraya getirmeye çalıştığını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Yolsuzlukla mücadele AK Parti'nin varlık nedenidir. 2002 yılında uluslararası yolsuzlukla mücadeledeki algı endeksine baktığınızda Türkiye şeffaflaşmada gelinen noktada 53. sıradadır. Çok ciddi adımlar atmış. Bu mücadeleyi  sonuna kadar sürdüreceğiz. Hukukçular da hukuka bağlı kalmak suretiyle yargı işini yapacaktır. Yargıya asla müdahale etmeyeceğiz. Ancak yargının bir operasyonuymuş gibi algılanıp da ve bu perde arkasında özellikle bu operasyonun tüm AK Parti hükümetlerine, tüm AK Parti iktidarına ve bu millete mal edilmesine de 'dur' diyeceğiz. Bu siyasi suikaste de 'dur' diyeceğiz. Bu açıdan da elimizden geleni yapacağız."

-"Yurtdışı yasağı bir an önce kaldırılmalı"

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da gruplar adına geçmiş olsun dileklerini ileten grup başkanvekillerine de teşekkür etti.

En kısa zamanda bir tutuklu milletvekilinin daha görevine başlaması temennilerini dile getiren Buldan, şunları kaydetti:

"Sayın Engin Altay'ın ifade ettiği tutuklu vekillerin serbest kalmasıyla birlikte gündeme  gelen yurtdışı yasağının bir an önce kaldırılması gerektiğini ben de ifade etmek istiyorum. Çünkü bizim de HDP Genel Başkanımız Sebahat Tuncel hakkında yurtdışına çıkma yasağı var. Dolayısıyla bunun bir iradeye saygısızlık  olduğunu ifade ederek bu yasağın bir an önce kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Meclis bünyesinde hukukçu vekillerden oluşan bir komisyon var. Bu komisyonun bir an önce bu konuyu, bu meseleyi gündemine alarak Türkiye'nin artık bu konudaki ayıbından kurtulması gerektiğini ifade ediyoruz."

-"Bu kutudan insan korkar mı?"

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı nedeniyle gündem dışı söz alan MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana halkının işgalcilerden kurtulmanın yolunu ve önemini herkese gösterdiğini ifade ederek, "Türk bayrağını indirmeye, bu vatanı bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini büyük bir istekle söylemiş olan Adanalıların 5 Ocak bayramını kutluyorum" dedi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de 5 milletvekilinin aralarına katılmalarından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Önümüzdeki süreçte sayın Hatip Dicle'nin de  parlamentoda, bu sıralarda oturmasını sağlamak için mücadeleye etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  kürsüde bir ayakkabı kutusu göstererek, "Bu elimdeki kutu. Bu kutudan insan korkar mı? Bu kutunun içinde demokrasi, hukuk olursa korkar. Aslında diktatör anlayışa sahip insanlar demokrasiden ve hukuktan korkarlar. Ama  bu boş kutu. Bunun içinde dolar falan yok. Fakat sayın Başbakan bu kutudan korkuyor. Balkonunda bu kutuyu gösteren insanlar apar topar gözaltına alınıyor" ifadelerini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Balbay Engin Altay Ahmet Aydın Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title