Haberler

TBMM'den Tarihi Kabul, Engellilerin Otobüs Eziyetine Son

Güncelleme:

Şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Kanuna göre, değişikliğin yürürlük tarihinden sonra üretilen servis ve turizm taşımacılığı yapanlar dışında, şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yolcu taşıma hizmeti için yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek.

ERİŞİLEBİLİR OLMALARI ŞART

Şehirlerarası yolcu taşıma hizmeti yapan araçlar ile şehir içi servis ve turizm taşımacılığı hizmeti veren araçların erişilebilir hale getirilmesi için usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra üretilen şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı ile servis ve turizm taşımacılığı yapan araçlar, yetki belgesi, izin veya çalışma ruhsatı verilmesi konusunda araç değil hizmet temelinde düzenleme yapıldığı için, belirtilen araçlar için aranan erişilebilirlik zorunluluğu hizmet olarak düzenlenecek.

ŞEHİRLERARASINDA DA DÜZENLEME VAR

Kanunla, karayolu ile turizm taşımacılığı yapan veya şehirlerarası toplu taşıma hizmeti veren kişilerin, engelli bireylere erişilebilir toplu taşıma hizmeti sağlanmasına ilişkin talebini azami 72 saat içinde karşılamak yükümlülüğüne ilişkin herhangi bir cezai yaptırım olmamasının, bu kişilerin erişim hakkını engellememesi için düzenleme yapılıyor. Buna göre, karayoluyla turizm taşımacılığı yapan veya şehirlerarası toplu taşıma hizmeti veren, servis taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, engelli personel veya öğrenciye talep halinde erişilebilir taşıma hizmetini sağlama yükümlülüğü, idari para cezası kapsamına alınıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (37)

AYHAN DURAK:

ENGELLİLER İÇİN ÇIKARILAN YASALARIN ÇOĞU ENGELLİLER LEHİNE TAM UYGULANMIYOR. HEMDE BAŞTA KAMU YÖNETİCİLERİ BU YASALARI ENGELLİ HAKLARINI ÇİĞNİYORLAR BU DURUMDA ÖZEL SEKTÖR ENGELLİLERİN YÜZÜNE BİLE BAKMIYOR AİLE BAKANLIĞI ÇIKARILAN ENGELLİ YASALARININ TAKİPÇİSİ VE DENETLEYİCİSİ OLMALI ENGELLİLERE VERİLEN HAKLAR ENGELLİLERE SADAKA OLSUN DİYE VERİLMİYOR ENGELLİLERİNDE BİRMİKTAR ENGELSİZLERLE AYNI/EŞİT SEVİYEYE GELMELERİNE OLANAK SAĞLAMAK İÇİN VERİLİYOR ! AYRICA UNUTULMAMALIKİ HER ENGELSİZ BİR ENGELLİ ADAYIDIR !!!! LÜTFEN ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKMASIN.

25
0
yanıtYanıtla
Esrarengiz Mobil-IOS:

Her durakta engelli alınırsa millet ise gec kalacak :-) iyi bir film yapmışlar :-))

2
19
yanıtYanıtla
...:

yarın bi gün seninde başına gelebilecek bi durum

yanıt2
yanıt0
Esrarengiz Mobil-IOS:

Şoför yerinden kalkacakta arka kapıya gelip engeliyle uğraşacak hemde istanbul gibi bir yerde :-) görülmemiş bir olay

16
0
yanıtYanıtla
güzelülkem:

olmamış insanı renjide eder bu sistem engelli arkadaşımız herkez bekliyor diye rahatsız olur, sizin bir çok düşünmediğinizi engelli arkadaşlar düşünür. engelli arkadaş kapıda butona basacak sistem hızlı bir şekilde otomatik kolaylık saglayan bir sistem olacak, bu sistemi tasarlayan yıllardır işsiz kalmış bir mühendis olmalı zamanı çokmuş kumdan kale yapar oynarım demiiş resmen sırf işkence olmuş engelli arkadaşlara olmamış. . . . . .

13
1
yanıtYanıtla
Kuzey:

Engelliler hangi kaldirimlardan gecipte duraga ulasabilecek acaba :((

12
2
yanıtYanıtla
yavuz:

50 sene geriden geliyoruz

13
1
yanıtYanıtla
gosteriş:

tamamen gosteris icin yapılan bir uygulama. tekerlekli sandalyedeki adam 2 kere dusme tehlikesi gecirdi. ayrıca o platformu calıstırıp, engelli vatandası otobuse yerlestirmek icin 3 dk harcayacak insan evladı otobus soforu bulunur mu orası mechul. son olarak o emniyet kemerini adamın boynuna dolasaymıs bari. . .

10
2
yanıtYanıtla
köylü:

tamam güzel bir şey engelli arkadaşlar kendi işlerini kendileri görmesi açısından ama birazda madolyonun diğer tarafına bakınbu sistemin açılıp engelli yolcunun binmesi 20 dk inmesi 20 dk birde bunun hesabını yapın diğer insanlar belki sözlü olarak bir şey demiyecekler ama engelli insana bakışları ile rahatsız edecekler bunu çok basit bir şekilde yapılması lazım

9
3
yanıtYanıtla
UZAYLIMobil-IOS:

AKP helal sana,sen olmasan birsey olmayacak.

5
5
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title