Haberler

TBMM Başkanvekili Aydın: 'Tek Başlı Bir Başkanlık Modeline İhtiyaç Vardır'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın açıklaması - "Yürütmenin çift başlı değil de tek başlı olduğu bir başkanlık modeline ihtiyaç vardır" TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Yürütmenin çift başlı değil de tek başlı olduğu bir başkanlık modeline ihtiyaç vardır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ak Parti Adıyaman İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın açıklaması - "Yürütmenin çift başlı değil de tek başlı olduğu bir başkanlık modeline ihtiyaç vardır"

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Yürütmenin çift başlı değil de tek başlı olduğu bir başkanlık modeline ihtiyaç vardır." dedi.

Aydın, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, yeni süreçte aynı kararlılıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kalkınma hamlesini devam ettireceklerini söyledi.

Başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmede bulunan Aydın, "Yürütmenin çift başlı değil de tek başlı olduğu bir başkanlık modeline ihtiyaç vardır." diye konuştu.

Kişilerle problemin olmadığına fakat sistemden kaynaklanan sorunların olduğuna dikkati çeken Aydın, "Ne kadar dava kardeşi dünya ahiret kardeş olursak olalım, ne kadar birlikte çalışırsak çalışalım, kişiler ile en ufak bir problem yok. Bu millet adına hizmet aşkımızda sorun yok. Ama sistemden kaynaklanan çok ciddi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bugün başkanlık sistemi diyorsak tam da bunun için diyoruz." diye konuştu.

Şu anki mevcut sistemin güven sağlayıcı bir sistem olmadığını ifade eden Aydın, şu anki sistemin çok kalıcı güven ortamını sağlayıcı bir sistem olmadığını söyledi.

Aydın, 65'inci hükümeti kurma çalışmalarına 22 Mayıs'tan sonra başlanılacağını hatırlattı.

Karmaşık bir sistemle Türkiye'nin idare edildiğini belirten Aydın, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için güvenin ve istikrarın devam etmesinin gerekli olduğunu vurguladı. Başkanlık sistemiyle Türkiye'nin güçleneceğine işaret eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun içinde yasama yürütme yargının tam olarak birbirinden ayrıldığı daha demokratik bir sistem olan yürütmenin çift başlı değil de tek başlı olduğu yasama ile yürütme arasında dengeleme mekanizmasının olduğu, birbirlerinin işlerine müdahale etmediği, daha demokratik bir sistem olan kararların etkili çabuk ve hızlı alındığı bir başkanlık modeline tam da bunun için ihtiyaç vardır. Bu hükümet sistemi noktasında başkanlık sistemi ile ilgili tabii ki konuşacaklarımız var. Bunu halka anlatacağız. Türkiye'nin inşallah en kısa zaman da bu sistem değişikliği ile bu ülkeyi çok daha güçlü yarınlara hazırlayacağız diyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aydın Adıyaman AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title