Haberler

TBMM Başkanlığı İçin Burhan Kuzu'nun İsmi Öne Çıkıyor

Güncelleme:

Ankara kulislerinde, TBMM Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun ismi konuşuluyor.

Meclis Başkanlığı için adaylık süreci 17 Kasım Çarşamba günü başlayacak ve 21 Kasım Cumartesi günü sona erecek. Başkanlık seçiminin ise 22 Kasım Pazar günü yapılması planlanıyor.

Bu arada, kulislerde Meclis Başkanlığı için konuşulan farklı isimler arasında Burhan Kuzu ismi öne çıkmaya başladı.

AK PARTİ'NİN KURUCU İSİMLERİNDEN

12 yıl boyunca Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapan Anayasa Profesörü Kuzu, AK Parti'nin kurucu isimlerinden. 7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına getirilen Kuzu, yaptığı açıklamalarda, koalisyona karşı çıkmış ve yeniden seçimin en iyi karar olacağını savunmuştu.

Partinin ilk Genel Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'nı da yapan Kuzu, son kongrede MKYK'ya seçilmişti.

MECLİS BUGÜN AÇILIYOR

1 Kasım seçimlerinin ardından oluşan TBMM bugün açılıyor. "En yaşlı üye" sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın geçici TBMM Başkanlığı'nı üstleneceği açılış töreninde, milletvekilleri yemin ederek resmen görevlerine başlayacaklar.

İLK YEMİNİ DAVUTOĞLU EDECEK ÇÜNKÜ...

TBMM'nin seçim sonrası yeni dönem için açılışlarında yemin törenleri illerin alfabetik sıralamasına göre gerçekleştiriliyor.

Ancak TBMM'de bugün 15.00'te başlayacak yemin töreninde de bir ilk yaşanacak. İlk yemini Konya'dan milletvekili seçilen ve normal uygulamada Konya'nın alfabedeki yeri nedeniyle törenin ortalarında yemin sırası gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu edecek. Bunun nedeni, Türkiye'de 1 Kasım seçimleri öncesinde ilk kez kurulmuş olan Anayasal Seçim hükümeti.

YEMİN SONRASI SARAY'A ÇIKACAK

Anayasa uyarınca, seçim hükümetinin görevi TBMM'nin seçim sonrasındaki ilk toplantısı ile sona eriyor. Davutoğlu da, bu yüzden milletvekili olarak ilk yemini ederek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkacak.

Seçim hükümetinin başbakanlığı görevini yürüten Davutoğlu, yeni hükümeti kurma görevini alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni hükümet kurulana kadar Davutoğlu'ndan göreve devam etmesini istemesi bekleniyor. Böylece Türkiye'nin yaşadığı bir ilk olan seçim hükümetinin, TBMM yemin töreni ile sona ermesine rağmen hükümette herhangi bir boşluk yaşanmamış olacak.

YENİ HÜKÜMET İÇİN TARİH 19 KASIM

Yeni hükümetin ise AK Parti'nin ilk iktidara geldiği 2003 seçimlerinin ardından ilk hükümetini kurduğu 19 Kasım tarihine denk gelmesi, Davutoğlu'nun bu çerçevede yeni Bakanlar Kurulu listesini perşembe günü onay için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunması bekleniyor.

AK Parti kaynakları, yeni kurulacak hükümetin TBMM'den güvenoyu sürecinin de hızlıca gerçekleştirilmesinin planlandığını, güvenoyu sürecinin kasım ayı bitmeden tahminen 28 Kasım'da sonlandırılmasının amaçlandığını kaydediyorlar.

MHP SOLA KAYACAK

1 Kasım sonuçları, Genel Kurul'daki oturma düzenine de yansıyacak. Milletvekilleri, seçimde çıkan sandalye sayısına göre belirlenen yeni oturma düzeninde yerlerini alacak. Bu dönem salonun en soluna tarihinde ilk kez geçen MHP, HDP'lilerin geçen dönem oturdukları koltuklara "tek sıra" halinde oturacak. HDP ise tarihinde ilk kez 3. parti olduğu seçimlerde CHP'nin sol tarafında daha geniş bir yerde bulunacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DA TBMM'YE GELMESİ BEKLENİYOR

TBMM'nin açılış törenini izlemek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Meclis'e gelmesi bekleniyor. Erdoğan'ın TBMM'nin açılışına katılması halinde kendisini TBMM'nin "Geçici Başkan vekilliği" görevini üstlenecek olan TBMM'nin ikinci en yaşlı üyesi karşılayacak.

Bu kişi, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman. Necmettin Erbakan hükümetinde Kültür Bakanlığı görevinde bulunmuş olan Kahraman, uzun bir aradan sonra 1 Kasım seçimleri ile yeniden milletvekili olmuştu.

KAHRAMAN'IN İSMİ TBMM BAŞKANLIĞI İÇİN GEÇİYOR

Kahraman'ın ismi aynı zamanda, TBMM Başkanlığı için geçiyor. TBMM'de en büyük gruba sahip olan AK Parti'nin TBMM Başkanlığı için Kahraman'ı aday göstermesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Burhan Kuzu Ak Parti Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (16)

gökhan:

ismet yılmazı gösterin napacaksınız bu adamı bu adamın hiçbişeye tahamülü yok

8
1
yanıtYanıtla
MAHMUT:

SAYIN İSMET YILMAZ BEYEFENDİYİ TEKRAR MECLİS BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ. KENDİSİ BU GÖREVE HAKKIYLA LAYIK. BAŞKANIMIZI ÇOK SEVİYORUZ HER ZAMAN YANINDAYIZ VE DESTEKÇİSİYİZ ALLAHA ŞÜKÜR. KENDİSİ ÇOK EFENDİ, ÇOK MÜLAYİM, ÇOK ÇALIŞKAN VE İNSAN HALİNDEN ANLAYAN BİRİSİ. HANGİ GÖREVE GELİRSE GELSİN BİZ BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ. KENDİSİ HEM ÜLKESİNİN HEMDE ŞEHRİNİN LAYIKIYLA HİZMETKARI BİR BEYEFENDİ.

7
2
yanıtYanıtla
tarafsız:

sn. kuzu yıllarca hizmet etti, hakkıdır

1
8
yanıtYanıtla
Tokmak:

BU ADAM KADAR ITICI VE YAGCI BASKA BIRI TANIMIYORUM...

7
2
yanıtYanıtla
FASULYECİ...:

AL BENDENDE O KADAR, HDP KARŞITIYIM AMA DİLEK ÖCALANI YAPSALAR DAHA SEVİNİRİM. . .

yanıt8
yanıt3
Recep Atli:

Ne kadar koyu hilafetci dinci yobaz varsa en iyi mevkilere getiriliyor. Bu adama ben degil meclisteki milletvekillerini köpegimi bile teslim etmem.

4
4
yanıtYanıtla
Toronaga:

Ortamı yumuşatmasını bilir. . olması iyi olur şıp sevdi. .

3
5
yanıtYanıtla
razı:

bu adam hukuktan anlamıyor tekrar hukuka başlasın sıfırdan kim geçirmişti tutuklanması lazımdı

4
2
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

RTE nin bir taşaronu daha söz sahibi oluyor. Meclise ne gerek var;ARTIK KENDİ ŞİRKETİNE ANAYASA HAZIRLATIR.

5
0
yanıtYanıtla
gökhan:

ismet yılmaz efendi biri o olsun muğalefet efendilik örenir belkiBu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title