Haberler

TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması

"Allah Hans'a akıl verdi, Hasan'dan esirgemedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin eskiden incir, üzüm, fındık satarken, şimdi sanayi mamulleri sattığını belirterek, "İnşallah daha ileri teknolojili ürünler satabileceğiz. Allah Hans'a akıl verdi, Hasan'dan esirgemedi. Hans aklını iyi kullanıyor, Hasanlar da iyi kullansınlar" dedi.

Çiçek, Ankara Sanayi Odasının (ASO) ocak ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Türk milletinin son ve ebedi yurdu olduğunu ifade ederek, bu yüzden kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 1950'den bu güne 16 büyük seçim yapıldığını anımsatan Çiçek, diğer ülkelerde olduğu gibi seçim sonucunda tartışmalar yaşanmamasının hukuka duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Demokrasi için hukukun yanında kültür ve ahlakın da önemli olduğuna işaret eden Çiçek, uzlaşma kültürü olmaksızın demokrasiyi sağlamanın zor olacağını ifade etti.

Türkiye'nin geleceği konusunda iyimser olduğunu dile getiren Çiçek, yetişmiş insan gücünün ve artan nüfusun büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.

-"Hans aklını kullanıyor, Hasan da kullansın"

Ankara'daki sanayicilerin dünyanın 200 ülkesine ihracat yaptığını anımsatan Çiçek, şöyle devam etti:

"Eskiden incir, üzüm, fındık satıyorduk, şimdi sanayi mamulleri satıyoruz. İnşallah daha ileri teknolojik ürünler satabileceğiz. Allah Hans'a akıl verdi, Hasan'dan esirgemedi. Hans aklını iyi kullanıyor, Hasanlar da iyi kullansınlar. Enerjimizi, gücümüzü kavgaya değil, bir arada olmaya, beraber olmaya vereceğiz. Kavga ortamında kimse kimsenin ne dediğini anlamaz. El birliğiyle toplumsal barışı kuralım.

AB konusunda bize destek verir gözükenler bugün engel çıkarıyorlar. Bugünlerde içe fazla döndük. Dışımızda olanları yeteri kadar izlemiyoruz. AB ile Rusya enerji konusunda müzakere yapıyor mesela. Bu bizi o kadar ilgilendiriyor ki enerji yoksa sanayi yok. Enerji yoksa refah yok. Türkiye ise enerji bağımlısı bir ülke. Başka ülkeler dün falancalarla kavgalıydı, bugün el sıkışmaya başladılar. Dün diş gıcırdatanlar, bugün tebessüm etmeye başladı. Türkiye bunlara daha fazla dikkat kesilmeli."

Konuşmasının ardından ASO meclis üyelerinin soru ve eleştirilerine de yanıt veren Çiçek, Türkiye'nin anayasa sorunu olduğunu ve yeni anayasa yapılamamasının bu sorunu ortadan kaldırmadığını söyledi.

Yeni anayasanın sıfır sorunlu bir ülke anlamına gelmediğini belirten Çiçek, buna karşın "sorun çözme alanını genişlettiğini" sözlerine ekledi.

- Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Cemil Çiçek Hasanlar Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title