Haberler

TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması

"Türkiye geliştikçe, büyüdükçe birtakım dış çevreler bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür" "Bu ülkede sorunların çözülmesini isteyen kad...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Türkiye geliştikçe, büyüdükçe birtakım dış çevreler bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür" dedi.

Çiçek, Alevi-Sünni Kardeşlik Platformu'nun İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Kardeşliğe Can Feda" adlı oruç açma etkinliğinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mardin'in Nusaybin ilçesi Eskihisar köyü bölgesinde devriye görevi yapan askeri konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açılmasıyla ilgili soru sorulan Çiçek, konunun ayrıntısını bilmediğini söyledi.

Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır'da yapacağı görüşme öncesinde böyle bir saldırının yapılmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Bu olayla ilgili söylemeyeyim. Şu kadarını biliyoruz; bu ülkede sorunların çözülmesini isteyen kadar onu istemeyen birçok çevre var. İçeriden de var, dışarıdan da var. Bu tür olayları sektör haline getirmiş, bundan beslenen unsurlar da var. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe birtakım dış çevreler bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür. Bu türlü vahşet içeren, cebir ve şiddet içeren eylemlerdir. Bunun için bunlara karşı da hepimizin biraz daha duyarlı olması lazım. Zor bir süreç. Önümüzde epey zorluklar, sıkıntılar var. Bu sıkıntılar da zaman zaman böyle önemli günlerde, önemli günlerin arifesinde veya sonrasında gündeme geliyor." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Çiçek İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title