Haberler

TBB Başkanı Feyzioğlu, Yalova'da Avukatlar Günü Programına Katıldı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, adliye girişlerinde avukatların aranması ile ilgili olarak, “Bu terör saldırısıyla avukatların ve avukatlığın uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, adliye girişlerinde avukatların aranması ile ilgili olarak, "Bu terör saldırısıyla avukatların ve avukatlığın uzaktan yakından ilgisi yoktur. Koluna cübbe almış birini kart okuyucudan geçirerek değil, yandan içeriye almışlardır. Bunu kim yapmıştır, asıl onun peşine düşsünler" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yalova Barosu tarafından düzenlenen Avukatlar Günü programına katılmak üzere Yalova'ya geldi. Törenin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'na gelişinde Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu tarafından karşılanan Feyzioğlu, avukatlarla tek tek tokalaşıp günlerini kutladı. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, adliye girişlerinde avukatların aranması konusunda görüşlerinin net olduğunu belirterek, "Bizim görüşümüz gayet net. Hiç kimse avukatın kılına bile dokunamaz, dokundurtmayız. Biz şahsımıza ait hiçbir ayrıcalığın peşinde değiliz ama bizim çantamızda hiç unutmayalım kendi özel mektubumuz değil, müvekkilin mektubu, özel, yani yurttaşın özeli olduğu için kimse elle açıp arayamaz. Fakat aramızda çantalarımızı X-ray'e koymayacağız, kendimiz duyarlı kapıdan geçmeyeceğiz diyen yok. Hakim de, savcı da, avukat da, adliye personeli de geçecek. Adliyeye giren koliler de geçecek" diye konuştu

Avukatların adliyelere bugüne kadar güvenli bir şekilde girdiğini söyleyen Feyzioğlu, "Adliyeye halihazırda en güvenilir ve güvenli şekilde giren grup zaten avukatlar. Çünkü okuyucuya kartımızı gösterdiğimizde Ankara'daki sunucudan sisteme fotoğrafımız düşer dev ekranda ve oradan güvenlik görevlisi bu kişi o kişidir diye kontrol ettikten sonra girer. Adliyeye hangi hakim, hangi savcı, hangi adliye personeli böyle giriyor. İstanbul'daki olay korkunç bir terör saldırısıdır. Bu terör saldırısıyla avukatların ve avukatlığın uzaktan yakından ilgisi yoktur. Koluna cübbe almış birini kart okuyucudan geçirerek değil, yandan içeriye almışlardır. Bunu kim yapmıştır, asıl onun peşine düşsünler. Bugün ihtiyacımız olan birlik, beraberliktir. Bugün ihtiyacımız olan en yukarıdan provokasyonlara değil, tam aksine en yukardan en aşağıya kadar kucaklaşmaktır. Niye avukatları hedef tahtasına birileri oturtmak istemektedir. İstihbarat, güvenlik zaaflarını konuşmayalım diye, Türkiye'yi terör örgütlerinin arka bahçesine kimlerin çevirdiğini konuşmayalım diye bir hedef saptırma olayıdır ama milletimiz kimin ne olduğunu ve niçin avukatların hedefe konulduğunu çok iyi bilmektedir" dedi.

Bu sıkıntının aşılacağını kaydeden Feyzioğlu, "Bu hafta içinde de HSYK ile sorunu tam olarak çözebileceğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla provokasyonları destekleyecek şekilde konuşmayı uygun görmüyorum" ifadesini kullandı.

Programda Feyzioğlu ve Yalova Baro Başkanı Gergeroğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada ise İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına değinerek, "Türkiye yeni bir karanlığın içine sürüklenmek isteniyor. Önce Çağlayan'daki şehidimiz. Canımızdan can kopardılar. Bizden birini bizden kopardılar. Bu da yetmiyormuş gibi birileri kendi zaaflarını, beceriksizliklerini, hukuksuzluklarını örtbas etmek için algı operasyonlarıyla avukatlığı hedefe koymaya kalkıştılar, başaramadılar, başaramayacaklar. Allah'tan Cumhuriyet Savcımız Selim Kiraz'a rahmet diliyorum" dedi.

Yalova'da kalp krizi sonucu ölen öğretmenle ilgili de konuşan Feyzioğlu, "Örselenen, hırpalanan, taciz edilen sevgili Halil Serkan Öz öğretmenimizi saygıyla anıyorum. Bağışla bizi öğretmenim ama yine aziz hatıran önünde sana söz veriyoruz. Öğrencilerine hep öğrettiğini gibi bilim, akıl ve dolayısıyla özgürlük mutlaka kazanacak" ifadesini kullandı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Avukatlar Günü Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title