Haberler

Tayland'da Rus Mafya Lideri Yakalandı

Onlarca cinayetten sorumlu mafyanın lideri Matusov, tatil beldesi Sattahip'te tutuklandı.

Rus mafya lideri Alexander Matusov, Interpol'ün Rusya bürosunun talebi üzerine Tayland'da yakalandı.

Rusya'da onlarca cinayetten ve adam kaçırmadan sorumlu tutulan mafya örgütü "Chelkovo"nun lideri olan 52 yaşındaki Matusov'un, dün gece ülkenin doğusundaki tatil beldesi Sattahip'te Tayland polisi tarafından tutuklandığı bildirildi.

Rusya Büyükelçiliği Katibi Alexei Falunin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Matusov'un yakalanmasıyla ilgili olarak "Son yılların en önemli tutuklamalarından biri" dedi.

Falunin, Matusov'un, Rusya'da 1990'ların ortalarından 2009 yılına kadar faaliyet gösteren en tehlikeli çetelerden birini yönetmekle suçlandığını, çetenin bu yıllarda yaklaşık 60 cinayet işlemekten sorumlu tutulduğunu söyledi.

Tayland Suç Soruşturma Bürosu'ndan Wut Liptapanlop, Matusov'un, ilkinde 2009 yılında Tayland'a girdiğini, daha sonra ülkeden ayrılan Rus mafya liderinin, Tayland'a bu defa Ermeni pasaportuyla giriş yaptığını açıkladı.

Matusov'un tutuklanması, Tayland'da cunta yönetiminin, ülkenin "suçlular cenneti" yönündeki imajını değiştirme isteğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Tayland Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title