Haberler

Türk Şirketi, Bahreyn'de 1,1 Milyar Dolarlık İş Aldı

Güncelleme:

Ortadoğu'nun en büyük havalimanı inşaat şirketi haline gelen Türk şirketi TAV İnşaat, 1,1 milyar dolarlık Bahreyn Havalimanı Genişleme İhalesi'ni kazandı.

Ortadoğu'nun en büyük havalimanı inşaat şirketi haline gelen TAV İnşaat, 1,1 milyar dolarlık Bahreyn Havalimanı Genişleme İhalesi'ni kazandı. Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan sonra TAV İnşaat bölgedeki beşinci ülke başkenti havalimanı inşaat ihalesini de kazanmış oldu.

SON 30 YILIN EN BÜYÜK HAVACILIK PROJESİ

TAV Havalimanları Holding bünyesindeki şirket, Dubai merkezli ortağı Arabtec ile Bahreyn'de gerçekleştireceği inşaat ile havalimanının yıllık kapasitesini 4 milyon yolcudan 14 milyona çıkartacak. İhale kapsamında Bahreyn Uluslararası Havalimanı'na yeni bir terminal, servis binaları ve apron inşa edilecek.

Bu projenin Bahreyn havacılığının son 30 yıldaki en büyük ihalesi olduğunu belirten Bahreyn Havalimanı Şirketi (BAC-Bahrain Airport Company) CEO'su Muhammed Albinfalah, "Bu yatırım ile havalimanı kapasitesi katlanacak. 2019'dan itibaren Bahreyn bölgenin önemli bir aktarma noktası haline gelecek" dedi.

TAV İNŞAAT BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ

TAV İnşaat'ın devam eden havalimanı projeleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dhabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi Arabistan'da Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5, Cidde King Abdülaziz Havalimanı Uçak Bakım Hangarları ve Umman'da Muskat Havalimanı Altyapı İşleri yer alıyor.

Tamamladığı havalimanı projeleri arasında Türkiye'de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa Alanya havalimanları; Tunus'ta Enfidha, Mısır'da Kahire Terminal 3, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Emirates Hangarları; Medine'de Prens Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı, Katar'da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya'da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan'da Tiflis ve Batum Havalimanları bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Suudi Arabistan Bahreyn Katar Ekonomi Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (14)

SEREN:

KESİN AKP Lİ UYDURUK FİRMA ALMIŞTIR AKP SAYESİNDE AVANTAYI ALMIŞLARDIR BİLE BU İŞLER BÖYLE DÖNÜYOR BU DEVİRDE HERYERE YETİYORLAR KİRLİ ELLERİYLE

11
39
yanıtYanıtla
nelo:

Seren bilmedigin konular hakkında yorum yapma.bu işler daha çok mühendislik bilgisi vs gerektirir.akp yi yereceksen git ötede oyna.

yanıt2
yanıt0
seldur:

Türkiyenin güçlü olmasına katlanamıyorsun vatan haini seren ve senin gibi fareler size zehirli kapan kurmak lazım. Kıskananlar çatlasın türk ve islam düşmanı ağababalarınla berabet cehenneme gideceksin inşaallah.

yanıt2
yanıt0
!!!!!!!!Mobil-IOS:

Durmak yok yola devam ne mutlu osmanlı torunu türk torunuyum diyene!

22
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

helal olsun tav firması ve çalışanlarına

19
0
yanıtYanıtla
ankaralı:

SEREN İSMİNDEKİ YORUM YAZAN BEYİNSİZ. TAV I SEN UYDURUKDAN BİR FİRMAMI SANDIN. TAV DÜNYANIN ENBÜYÜK HAVAALANI İNŞAATLARINI YAPAN FİRMADIR. BİLMEDEN YORUM YAPMA CAHİL. AÇ GOOGLE DAN ARAŞTIR

16
1
yanıtYanıtla
ali uzunoglu:

seren denen zata sesleniyorum AKP kadar kafana taş düşsünki gerçekleri göresin

12
5
yanıtYanıtla
hasova feti:

Bunlar akp ye takdilar tuvalete gidemeseler de .akp yuzunden oldu diyecekler

15
2
yanıtYanıtla
felixMobil-ANDROID:

napıyonus la aktroller? nası gidiyo yıkama yağlama işleri? maaşlar zamlı mı bu ay?

5
11
yanıtYanıtla
cenk:

Helal olsun yüerekden tebrikler ve basarilar Alman Hükümetiyle diyloga da gecip Berlin Hava limaninida bitirsinler eylül 2006 2 Milyar € a anlastilar 2016 6 milyari gecti masraflari halen bitmedi eger bizim Türk medyasi olsaydi yapan Sirket sahibine intihar yaptirirlardi

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title