Haberler

Tav, Hacıları Türkiye'den Uğurlayıp Kutsal Topraklarda Karşılıyor

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'ın Medine kentinde 2012 yılının ilk hacı adaylarını karşılamaya başladı.

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'ın Medine kentinde 2012 yılının ilk hacı adaylarını karşılamaya başladı.

TAV açıklamasında, bugün Türkiye'den ayrılan ilk kafilede İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 300, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan 650 hacı adayı Medine'ye uğurlandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, sekiz gün boyunca Medine'de kalacak hacı adayları, daha sonra Mekke'ye geçecek. Hacı kafileleri 20 Ekim'e kadar Türkiye'den yola çıkacak, dönüşlerse 30 Ekim-29 Kasım arasında gerçekleşecek. Bu yıl Türkiye'ye ayrılan kontenjan kapsamında 74 bin hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Diyanetin İstanbul-AHL organizasyonunda toplam 38 kafile ve toplamda 7 bin 600 civarı hacı adayının çıkış yapması bekleniyor.

Konuya ilişkin açıklamasında TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, şunları kaydetti:

"Hacı adaylarımızın ilk kafilesini bugün kutsal topraklara uğurluyoruz. Hac farizası için kutsal topraklara giden hacı adaylarımız bu yıl Medine'de TAV Havalimanları çalışanları ve yöneticileri tarafından karşılanacağı için ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Hacı adaylarımızın bu yolculuğu ve dini vecibelerini en rahat ve uygun şekilde yapabilmeleri için her iki tarafta havalimanı yöneticilerimiz, gerekse de THY ve Suudi Arabistan Havayolları ile gerekli her türlü koordinasyonu yaptık ve hazırlıklarımızı tamamladık. TAV Havalimanları olarak bu kutsal yolculukta hacı adaylarımızın yanında olacağız, TAV'ın her iki tarafta yer almasının avantajıyla her türlü hizmeti en iyi şekilde sağlayacağız."

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title