Haberler

Tav Bilişim'e Idc'den 3 Ödül

TAV Havalimanları Holding Bilişim Üst Yöneticisi (CIO) ve Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, Türkiye'nin en iyi CIO'su seçildi.

TAV Havalimanları Holding Bilişim Üst Yöneticisi (CIO) ve Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, Türkiye'nin en iyi CIO'su seçildi.

TAV'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bilişim teknolojilerinin gelişimini inceleyen ve şirketlerin pazar paylarını açıklayan ABD merkezli market araştırmaları şirketi IDC tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen "IDC Türkiye CIO Zirvesi 2015"te TAV Havalimanları Holding CIO'su ve aynı zamanda Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, Medine Havalimanı BT ve Havacılık Sistemleri Projesiyle  Türkiye'nin en iyi CIO'su seçildi.

Aynı projeyle TAV Bilişim Hizmetleri  en iyi IT yönetim projesi ve  en iyi değişim yönetimi projesi kategorilerinde de ödüle layık görüldü.

TAV Havalimanları Holding CIO'su ve Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Onaran konuya ilişkin açıklamasında, üç kıtada, 29 havalimanı ve 21 farklı şirkete hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri olarak Mart 2013'de başladıkları ve 2 yıl sonra tamamladıkları Medine Havalimanı BT ve Havacılık Sistemleri Projesiyle üç farklı kategoride ödüllendirilmekten gurur duyduklarını belirtti.

Ödüllerin anlamının bilişim dünyasının nabzını tutan IDC tarafından verilmesi dolayısıyla kendileri için daha da büyük olduğunu ifade eden Onaran, inovasyon güçlerini ve bilgi birikimlerini kullandıkları havalimanı bilişim projelerinin önemli bir örneği olan Medine Havalimanı'nın uçtan uca havalimanı tasarımı, kurulumu ve devreye alınması ile ilgili tüm bilişim alt yapısının yönetilmesini kapsadığını aktardı.

Onaran,  projede sadece teknik alt yapı hizmeti kurmakla kalmayıp, sonrasında operasyonu da yöneterek, coğrafi, kültürel ve beşeri farklılıklar özelinde proje ekibinin motivasyonunu ve koordinasyonunu da sağladıklarını dile getirdi.

TAV Bilişim mühendisleri tarafından yazılan ve geliştirilen ondan fazla havacılık sistemi uygulamasının kullanıldığı havalimanında, SLOT ve gerçek zamanlı uçuş bilgilerinin yakalanması (CAFI) ürünlerinin birer başarı hikayesine dönüştüğünü vurgulayan Onaran, uçakların hava sahalarında radar ile otomatik olarak isminin tanımlanıp, ilgili havalimanıyla paylaşılmasını sağlayan CAFI'yi, patentli ürün olarak gelecek yıllarda farklı havalimanlarında da kullanmak istediklerini kaydetti.

Onaran, bunun yanı sıra kurdukları SLOT ürünü sayesinde Medine Havalimanı'nda özellikle Hac döneminde yaşanan sezonluk yoğunluğun en iyi şekilde yönetilebileceğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title