Haberler

Tatilini 37 Yıldır Karavanda Yapıyor

Şoför emeklisi 80 yaşındaki Rafet Çetin, 37 yıldır karavanda tatil yapıyor.

SİNAN ÖZMÜŞ - Şoför emeklisi 80 yaşındaki Rafet Çetin, 37 yıldır karavanda tatil yapıyor.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca taksicilik yaptığını belirterek 26 yıl boyunca tatillerde eşiyle römork karavanla Türkiye'nin tüm illerini gezdiğini anlattı.

Emekli olduktan sonra 3 metre uzunluğunda içerisinde yatak, mutfak, oturma alanı bulunan bir karavan satın aldığını dile getiren Çetin, 11 senedir de yılın 6 ayını bu karavanda genelde Antalya'daki Konyaaltı sahilinde geçirdiğini söyledi.

Çetin, eşinin rahatsızlığı nedeniyle beraber seyahat edemediklerini, eşine kızının baktığını ve gözünün arkada kalmadığını belirterek karavanıyla bazen Balıkesir Akçay ve Ayvalık taraflarına, bazen Isparta Eğirdir Gölü'ne gittiğini, bazen de Korkuteli'nde yaylaya çıktığını, bir süre kaldıktan sonra tekrar Antalya'ya geri döndüğünü ifade etti.

"Karavanda yaşamak çok güzel bir şey, alışırsanız evde kalmazsınız." diyen Çetin, karavancılığın bambaşka bir şey olduğunu ve tamamen ağaç, yeşillik ve denizle iç içe olduğunu aktardı.

"Sıcaklık etkilemiyor"

Çetin, her gün sabah saat 06.30'da kalkarak denize girdiğini, duşunu aldıktan sonra karavanında kahvaltı yaptığını anlatarak "Eğer hava serinse yürüyüş yaparım, sıcaksa karavanda yatarım. Bazen emekliler kahvehanesine giderim bazen de karavanda arkadaşlarla sohbet ederiz." dedi.

Sürekli sahilde olduğu için sıcaklıktan etkilenmediğini, karavanın kapısını açınca da denizden serin hava geldiğini dile getiren Çetin, 6 ay boyunca rahat bir tatil yaptığını vurguladı.

Elektrik güneş panellerinden

Çetin, karavanında 160 litrelik iki tane su tankı, bir dalgıç motoru olduğuna işaret ederek suyunu ve yemeğini bu suyla yaptığını anlattı.

Elektriğini karavanın üstündeki üç güneş panelinde elde ettiğini belirten Çetin, "Paneller, sürekli aküleri dolduruyor. Akülerden gelen elektrikle buzdolabı, su pompası, televizyon ve ışıklar çalışıyor." dedi.

Karavanla istediği her yerde konaklayabildiğine işaret eden Çetin, şunları kaydetti:

"Karavansız gittiğiniz ıssız koylarda kalmazsınız. Çok güzel koylar var Türkiye'de ama eğer orada yerleşim yeri yoksa orada akşamları kalmazsınız. Konaklama yapmazsınız. Çıkarsınız güvenli bir yerde konaklarsınız, sonra tekrar aynı yere veya başka bir yere gidersiniz."

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Konyaaltı Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title