Haberler

Taşımalı Eğitim Öğrencileri Ortada Kaldı

Sivas'ın Ulaş İlçesi'ne bağlı Bostankaya Köyü'nde taşımalı sistemle eğitim gören 14 öğrenci, servis ihalesine giren olmayınca ortada kaldı.

Sivas'ın Ulaş İlçesi'ne bağlı Bostankaya Köyü'nde taşımalı sistemle eğitim gören 14 öğrenci, servis ihalesine giren olmayınca ortada kaldı.

İlçeye bağlı Bostankaya Köyü'nden taşımalı sistem ile 7 kilometre ötedeki Ulaş İlçesi Vali Lütfi Tuncer İlköğretim Okulu'na giden 14 öğrenci 2011-12 Eğitim-Öğretim yılında servis ihalesine hiçbir firma girmeyince ortada kaldı. 4 günden bu yana okula gidemeyen öğrenciler yetkililerden yardım istedi. Öğrencilerden Aslıhan Karaköse, "4 gündür okula gidemiyoruz. Ailelerimizin durumu da iyi değil. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bize yardım edin. Eğer servisimiz gelmez ise okula gitmeyeceğiz" dedi.

Nagihan Kaya adlı öğrenci ise, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek, "4 gündür okula gidemedik. Kitaplarımızı alamadık" diye konuştu. Sivas'ta ekonomik sorunlardan dolayı kendisini okula göndermeyen ailesini polise ihbar eden Aykut Polat isimli çocuktan ilham alan öğrenciler, 156 jandarma yardım hattını arayarak sorunlarını paylaştı. Öğrencilerden Meryem Karaköse, "Biraz önce jandarmayı aradım. Köyümüze servisin gelmesini istedim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü jandarmaya şikayet ettim." dedi. Bostankaya Köyü sakinlerinden eski muhtar Mehmet Karaköse eğitim başlamadan bu sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, "Benim 3 torunum okumak için Ulaş'a gidiyor. Zaman zaman öğrencilerimizi kendi imkanlarımız ile okula gönderiyorduk. Bu yıl ise çocuklarımızı gönderemedik. Yetkililer yardımcı olsun, bu çocuklar okula gitsin" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı taşımalı eğitim servisi ihalesine kimsenin katılmamasından dolayı taşıma sorunu olduğu bildirildi. - Sivas / Ulas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title