Haberler

Taşeron İşçilerin CHP'li Oldukları İçin İşten Çıkarıldığı İddiası

Chp Zonguldak milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, CHP'ye üye oldukları gerekçesiyle Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediyesi'ndeki işçilerinden çıkarıldığı iddia edilen 30 taşeron işçiyle görüştü.

Chp Zonguldak milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, CHP'ye üye oldukları gerekçesiyle Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediyesi'ndeki işçilerinden çıkarıldığı iddia edilen 30 taşeron işçiyle görüştü.

30 Mart seçimlerinde AK Parti'li Hüseyin Uysal'ın CHP'li Halil Posbıyık'tan devraldığı Ereğli Belediyesi'nde 30 taşeron işçinin işine son verildi. İşçilerin, CHP'ye üye oldukarı gerekçesiyle işten çıkarıldığı ileri sürüldü. Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, parti ilçe teşkilatında işçilerle bir araya geldi.

CHP Ereğli İlçe Başkan Hayrettin Kartal, işçilerin CHP'ye üye oldukarı gerekçesiyle işten çıkarıldığını söyledi. Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise parti farkı gözetmeksizin tüm insanların yasalar karşısında eşit olduğunu, devlet organlarının bu eşitlik ilkesini gözetmeleri gerektiğini vurguladı. Köktürk, şöyle dedi:

"Bizler, Zonguldak'ın her ilçesinde barış ve huzuru hedefliyoruz. İnsanları sağduyuya ve aklıselime davet ediyoruz. Bu uygulamalar doğru uygulamalar değildir. Bu uygulamalar, Ereğli'deki çalışma hayatına, kardeşliğe, dostluğa katkı sağlamaz."

Haberal ise AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile konuyu görüşeceğini belirterek, "Burada arkadaşlarımızla ilgili eğer haksız bir uygulama yapılmış ise bilesiniz ki onun çözümü için ne gerekirse yaparız" dedi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title