Haberler

"TASARRUF" İçin İşbirliğine Devam!

Güncelleme:

"Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar" projesinin 2016 yılı çalışmaları kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yenilendi.

Sabancı Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen "Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar" projesi bu yıl tasarruf konusunda bilinç ve farkındalık yaratma hedefiyle 10 bin öğrenciye daha ulaşacak. Projenin protokol imza töreni, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Akbank Bireysel ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İmza töreninde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim MüdürüDr. Muammer YILDIZ;İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akbank işbirliğinde yürütülecek proje kapsamında düzenlenen tasarruf eğitimlerini desteklediklerine işaret ederek, "Giderek daha fazla tüketim odaklı olduğumuz bir dönemde, öğrencilerimize harçlıklarını sadece harcamak için değil, yardım ve tasarruf için de kullanmaları yönünde bilgiler veren bu projeye büyük önem veriyoruz. Ülkemizin önünde 2023 vizyonu kapsamında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi var. Bu hedef doğrultusunda tasarruf bilincinin, birikimin, istek ve ihtiyacın farkını kavramış bireylere ihtiyacımız var. Biz eğitim camiası olarak yarını bugünden görmek zorundayız. Bugünün çocuklarının yarının yetişkinleri olacağı gerçeğinden hareketle çocuklarımıza yeni değerler ve kazanımlar sağlayacak bu ve benzeri projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

İlgi neredeyse algı oradadır diye güzel bir söz vardır. Bu söz sadece çocuklarımız için değil tüm insanlar için geçerlidir. İnsan ilgisini çeken ve severek yaptığı işlerde başarıyı yakalar ve başarılı olmak için elinden gelen gayreti gösterir. ''Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi" kapsamında çocuklarımızın etkin olarak katılacağı kutu oyunu çocuklarımızın hem eğlenip hem öğrenmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca 'Aile Ağacı' isimli oyunu izleyen çocuklarımız sadece kendileri tasarruf, yardım ve birikim bilinci kazanmayacak bu öğrendiklerini aile ortamına da taşıyacak.Projede emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürüm Timur Tuğral'a,ekibine ve herkese teşekkür ediyor, projemizin çocuklarımıza, okullarımıza hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Akbank Bireysel ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu da konuşmasında, "Akbank olarak, bankacılık sektörünün kamuoyunda tasarruf algısını uyandıracak, yaygınlaştıracak çalışmaları üstlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yaklaşımımızla, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunları arasında görülen tasarruf açığının çözümlenmesi hedefine destek vermek amacıyla 2012 yılında "Tasarruf Seferberliği" başlattık. Bu kapsamda, tasarruf konusunda bir bilinç ve farkındalık yaratmak için, 'Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar' Projesini geliştirdik" dedi.

"Çocuklara tasarrufu eğlenceli bir şekilde anlatmak için tasarruf mesajları veren kutu oyunu tasarladık"

Proje ile çocukların bilinçli birer tüketici olmalarına da katkıda bulunmak istediklerini belirten İsfendiyaroğlu, "Proje kapsamında ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine; harçlıklarını sadece harcamak için değil, yardım ve birikim gibi amaçlarla da kullanılabilecekleri yönünde bilgiler verdiğimiz sınıfiçi etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl çocuklara tasarrufu eğlenceli bir şekilde anlatmak için, sınıf içi etkinliğinde çocuklarla oynayacağımız, tasarruf mesajları veren bir kutu oyunu tasarladık. Çocuklara hediye edeceğimiz bu kutu oyununu çocuklar evlerinde aileleri ve arkadaşlarıyla da oynayabilecekler. Ayrıca Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun 'Aile Ağacı'oyunu ile tasarrufu eğlenceli bir şekilde anlatıyoruz.Ayrıca projemizin web sitesi ekonomininkahramanicocuklar.com ile çocuklarımıza evlerinde de tasarruf ile ilgili detaylı bilgilere ulaşma imkanı sağlamak istedik. Etkinliklerimiz sonunda çocuklara hediye ettiğimiz Akbank uğurböceği kumbaramız da bu yıl yenilendi. Akbanklı çalışanların çocuklarının oylarıyla seçilen yeni kumbaramıza 'Kumbirik'adını verdik. 'Kumbirik'sınıfiçi etkinliklerimizde bizlerle olacak." dedi.

Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun, 2014-2015 eğitim öğretim yılında perdelerini tasarruf mesajları veren yeni bir oyun ile açtığına işaret eden İsfendiyaroğlu, Rachell Barnett'ın yazdığı "Aile Ağacı" isimli oyun ile Trabzon, Ordu, Samsun, Amasya, Ankara ve Kayseri'yi kapsayan Anadolu turnesinde ve Gaziantep Çocuk Festivali'nde ilkokul öğrencilerine tasarruf ve aile değerleri konusunda mesajlar verildiğini vurguladı.İsfendiyaroğlu, "Etkinliklerimiz ve tiyatro ile 2015 sonu itibariyle 55 bin öğrenciye ulaştık. Okullardaki etkinlikler ve tiyatro sonrası çocuklara hediye ettiğimiz Akbank Kumbirik'lerin, tasarruf yolculuğunda kendilerine yakın bir arkadaş olmasını diliyoruz" diye sözlerini sürdürdü.

"Kumbirik"ioyuncaktasarımcısı Hakan Diniz tasarladı

Akbank, çocukları eğlenceli, ilham verici ve sürükleyici maceralara çıkararak, onların parayı ve tasarrufu öğrenmelerini sağlamak amacıyla yeni bir kumbara geliştirmek için ünlü oyuncak tasarımcısı Hakan Diniz ile anlaştı. Çocuklar ile duygusal bağı yaratacak ve güçlendirecek bir karakter ve kahraman yaratma hedefiyle yola çıkılarak hazırlanan prototipler arasında finale kalan üç kumbara Akbanklı çalışanların çocuklarınınoylarına sunuldu. Finale kalan kumbaralar arasında, çocuklardan en çok oyu alan kumbaranın "Kumbirik" adıyla üretimine karar verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sabancı Üniversitesi İstanbul Akbank Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title