Haberler

Taş Bebek Yaparak Engellerini Aşıyorlar

Güncelleme:

Giresun'da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel engelli çocuklar, taş bebeklerle sosyal yönlerini geliştiriyor.

SİNAN YILDIZ - GÜLTEKİN YETGİN - Giresun'da özel bir rehabilitasyon merkezindeki zihinsel engelli çocuklar, ortaya çıkardıkları taş bebeklerle, birlikte çalışmayı öğrenip sosyal yönlerini geliştiriyorlar.

Çocuklar, dere kenarından topladıkları çeşitli büyüklükteki taşları rehabilitasyon merkezine getirerek, öğretmenleri eşliğinde bunları taş bebeğe dönüştürüyorlar. Üç gruba ayrılan öğrenciler, öğretmenin taş bebek için hamuru yoğurmasının ardından sırasıyla üzerlerine düşen görevleri yerine getiriyor. İlk grup hamurun üzerine tutkal sürüyor, ikinci grup taşları yerleştiriyor. Diğer grup ise bebekleri boyuyor.

Rehabilitasyon merkezi müdürü Tayfun Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların birlikte çalışmaları ve sosyal yönlerinin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Merkezde 16 çocuğa taş bebek yapmayı öğrettiklerini, çalışmanın oldukça başarılı olduğunu ifade eden Özgen, şöyle konuştu:

"Burada çocukların birlikte çalışmayı zevk edinmesini, birlikte hareket edebilmesini amaçladık. Biri hamurunu açarken diğeri taş bebeklerin hamurunu yoğurabiliyor, bunların başarı olduğunu düşünüyoruz. Çocukların bu çalışmalarla kendilerine güvenleri arttı. Bir iş yapabildiğini ispat edebilmesi, topluma kendilerini kanıtlamaları açısından bunun çok güzel olduğunu düşünüyorum."

Öğrenciler sürekli "hamur istiyoruz" diyor

Çocuklara taş bebek yapmayı öğreten el sanatları öğretmeni Havva Şirin Artar ise çocukların sürekli olarak taş bebek yapmak istediklerini belirterek, "Burada çocuklar güzel vakit geçiriyor. Hamurları yoğuruyorlar, onlarla beraber çok değişik şeyler yapabiliyoruz. Sonuç çıktığı zaman da çok keyifli oluyorlar. Çocuklar çıkan ürünü gördükleri zaman çok mutlular. Bazen unutuyorlar, 'bunu ben mi yaptım' diye soruyorlar" dedi.

Artar, dört taştan bir bebek yapıldığını dile getirerek, "Fiziksel yapısı çok önemli, çünkü yapmak istediğiniz figürün şekli taşın yapısıyla alakalı. Tombul taşları aşçı yapıyoruz, Nasrettin Hoca yapıyoruz. Yöresel bebekler de yapıyoruz, Karadenizli anne yaptık, folklorik kıyafetli bebekler de ürettik" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title