Haberler

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 95. Yıl Dönümü

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet alanında çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Tarsus spor salonunda devam etti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, burada yaptığı konuşmada, bu yıl yaşanan terör olayları nedeniyle kurtuluş bayramını buruk kutladıklarını söyledi.

Can, tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkalarının çizdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bunun için tarihimizi iyi okumak zorundayız. Birimiz diğerimizi dışlamadan, birimizin inancı, kültürü, değer yargısı ötekini yok etmeden, sevgi, saygı, hoşgörü içinde tarihimizi birlikte yazdık, coğrafyamızı birlikte güzelleştirdik. Bu güzel coğrafyada, bu değerlerle, bir et ve tırnak, taşla toprak gibi bir ve beraber yaşadık. Biz bir ve beraber oldukça hiç kimse bizi bölemez. Bu millet, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada, acılarını, zor zamanlarını paylaşarak özgür, mutlu, müreffeh bir şekilde yaşayacaktır. Fransız askerlerinin Tarsus'tan bir daha geri dönmemek üzere ayrılışının günü olan 27 Aralık, şanlı tarihimizde Tarsus halkına armağan edilen en güzel mirastır."

Daha sonra bazı okullardan öğrencilerin günün anlam ve önemine dair şiirler okudu. Akdeniz Mehteran Takımı da bir konser verdi.

Törenlere Kaymakam vekili Ayhan Bayhan, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sömzlü, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selim Onaran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, öğrenciler, çok sayıda oda başkanı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şevket Can Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title