Haberler

Tarsus Hdp'li Baydemir: Dokunulmazlıklarımızı Kaldırmakla Tehdit Edenlere Hodri Meydan

Hdp'li Baydemir: Dokunulmazlıklarımızı kaldırmakla tehdit edenlere hodri meydanMersin'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen nevruz kutlamaları, son günlerdeki bombalı saldırıların yarattığı korku nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi.

Hdp'li Baydemir: Dokunulmazlıklarımızı kaldırmakla tehdit edenlere hodri meydan

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen nevruz kutlamaları, son günlerdeki bombalı saldırıların yarattığı korku nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi. Kutlamaya katılan Şanlıurfa Milletvekili HDP'li Osman Baydemir, milletvekili dokunulmazlık tartışmasına ilişkin "Hodri meydan" dedi.

Türkiye'de nevruz kutlamalarına izin verilen 18 il ve ilçeden biri olan Tarsus'taki kutlama, Eski Ömerli Mahallesi içerisinde bulunan Zeytin Pazarı'nda yapıldı. Geçen yıllarda oldukça yoğun katılımlarla gerçekleşen kutlamalara, il merkezi ve diğer ilçelerden yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri alınan kutlama alanına girişlerde hem polisler hemde partililer çift üst araması yaptı. Geçtiğimiz yıllara göre daha küçük bir alanda ayarlanan, Abdullah Öcalan posterlerinin taşınıp 'Öcalan' sloganlarının atıldığı kutlamaya Şanlıurfa Milletvekili HDP'li Osman Baydemir, AKdeniz Belediye Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, HDP İl Eş Başkanları Sibel Yiğittekin ve çok sayıda kişi katıldı.

"HODRİ MEYDAN"

TBMM'nin Türkiye'de yaşayan bütün halkların ortak meclisi olsun diye çaba sarfettiklerini ifade eden Baydemir, şöyle dedi:

AKP iktidarı, saray ne diyor? HDP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldıralım diyor. Eğer dokunulmazlığın kaldırılması, HDP'li vekillerin cezaevine konulması bu ülkeye barışı getirecekse mensubu olduğum halka özgürlüğü getirecekse başım gözüm üstüne. Eğer ki dokunulmazlığı kaldıracaksak, kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir milletvekili, bakan, cumhurbaşkanının dahil olmak üzere halka karşı hiçbir dokunulmazlığı olmasın. Tarsus'tan bir kez daha dokunulmazlıklarımızı kaldırmakla tehdit edenlere hodri meydan diyoruz."

"KORKU CUMHURİYETİ İNŞA ETTİLER"

Baydemir, Türkiye'de 2016 nevruzunun yasaklandığını anlatırken, şöyle konuştu:

"Halkımız yine de gür sesiyle savaşa, katliama, sarayın savaşına, tekçiliğe hayır, özgürlüğe, kardeşliğe, onurlu barışa evet deme tutumundan asla geri adım atmadı. Bu gün Kürdistan'da insanlar evlerine giremiyorlar. Kentler kasabalar yok ediliyor. Türkiye'nin batı yakasında da insanlarımız evlerinden dışarı çıkamıyor. Çünkü bir korku Cumhuriyeti inşa edilmiş durumda."

Konuşmanın ardından nevruz ateşi yakarak kutlamalara devam eden katılımcılar, canlı müzik eşliğinde halay çekti. Kadınlar zılgıt ve alkışlarla çalınan Kürtçe parçalara eşlik ederken, gençler de ateşin üstünden atladı. Yaklaşık 5 saat süren kutlamalar, olaysız sona erdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN- İbrahim MAŞE/TARSUS, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Baydemir Türkiye Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title