Haberler

Tarım Müdürü Çiftçileri Uyardı

Güncelleme:

Samsun Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, çiftçileri sigorta yaptırmaları konusunda uyardı.

Samsun gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, çiftçileri sigorta yaptırmaları konusunda uyardı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, 29-30 Mart 2014 tarihlerinde Türkiye genelindeki kötü hava koşullarının tarımsal üretimi olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Tarım sigortası yaptıran üreticilere zararlarını Tarsim'in ödediğini belirten Güven, şöyle dedi:

"Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerimiz ise mağduriyet yaşadılar. Üreticilerimiz bu yılda yaşanan yoğun kış şartlarını gözönünde bulundurarak Tarım Sigortası yaptırmayı ihmal etmemelidir. Prim desteğinin yüzde 50'si Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılanan Tarım Sigortaları Havuzu (Tarsim) kapsamında sigorta yaptıran ve hasar tespit edilen üreticiye, gördüğü zarara karşılık 2014 yılında yaklaşık 535 milyon lira tazminat ödendi. İl bazında yapılan sıralamaya göre en fazla ödeme 73 milyon lira ile Malatya'ya yapılırken bunu, 41 milyon ile Giresun ve 31 milyon ile Ordu izledi. İlimizde 17 bin 492 poliçe karşılığı 6 milyon 164 bin 385 lira tazminat ödemesi gerçekleştirildi. Böylece ürününü sigortalatan üretici doğal afet ve diğer zararlardan korunmuş oldu."

Sel, don, dolu, fırtına, hortum gibi doğal afetlere karşı üreticinin zararını karşılayan tarım sigortalarına karşı başvuru sayısı her geçen gün arttığını kaydeden İl Müdürü Kadir Güven, şöyle dedi:

"İlimizde 2009'da kesilen poliçe sayısı 9 bin 163 iken 2014 yılında 17 bin 492'ye ulaşmıştır. 2015 yılı itibariyle tüm bölgeler için, Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı üreticilerin, bitkisel ürünleri (dolu ana riski ile birlikte, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını ek riskleri), seraları (dolu ana riski ile birlikte, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, kar ve dolu ağırlığı ile sel ve su baskını riskleri), büyük ve küçükbaş hayvanlar, kümes hayvanları, su ürünleri ve plakalı (arılı) kovanları, Tarsim tarafından sigorta teminatı kapsamında bulunuyor. Tarım sigortası yaptırmak için son başvuru tarihi; fındık için 05 Mart, kivi 28 Şubat, şeftali 10 Mart, elma 15 Mart ve ceviz 10 Mart'tır." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarım Sigortaları Havuzu Kadir Güven Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title