Haberler

Kahramanmaraş Tarım Fuarı Açıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta bu yıl 3. sü düzenlenen Tarım Fuarı, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen firmaların katılımıyla açıldı.

Kahramanmaraş Tarım Fuarı Açıldı- Vali Güvençer: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın çok kısa zamanda realize edeceği arazi toplulaştırma projeleri, tarımın gelişimine olanak sağlayacak"KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Tarım Fuarı", Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen firmaların katılımıyla açıldı.Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki açılışta, tarım sektörünün dünyada ve Türkiye'de stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi.Kahramanmaraş'ta böyle bir fuarın açılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Güvençer, bir kentin farklı alanlardaki fuarlara ev sahipli yapmasını ve bu kabiliyete sahip olmasını da son derece önemsediğini belirtti.Kahramanmaraş'ın da sosyal ve ekonomik alandaki tüm projeksiyonlarıyla tarımı önemsemek zorunda olduğunu vurgulayan Güvençer, şöyle devam etti: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın çok kısa zamanda realize edeceği arazi toplulaştırma projeleri, tarımın gelişimine olanak sağlayacak. Finansal destek projeleriyle de inşallah tarım sektörü büyük sermayelerle, işletme boyutlarını büyütecek. Tarımda teknoloji gelişmek zorundayız ve bunun adımları atıldı. Her geçen gün sonuçlarını yakından hissedeceğiz."Tarım ürünlerinin endüstri ile buluşmak zorunda olduğuna dikkati çeken Güvençer, sermayeyi tabana yaymak, sosyal dengeleri gözetmek ve ekonomik faaliyetler içerisinde mutlaka insanlığı, bereketi ve paylaşmayı öncelikli hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.- "Türk çiftçisi artık arazilerini birleştirmeli"Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı Hanefi Öksüz de kent ekonomisinin gelişiminin tarımla başladığını söyledi.Kentte bugünkü sanayinin maddi yapısının ilk harcının tarımdan kazanılan sermaye ile oluşturulduğunu belirten Öksüz, hükümetin arazileri toplulaştırma çalışmalarını önemsediğini ifade etti.Türk tarımının devlet destekleriyle ayakta kaldığını vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti: "Artık buğday, mısır ve pamuk gibi geniş alanlara ekilen ürünleri Türk tarımının terk etmesi lazım. Katma değeri yüksek ürünlere dönmemiz lazım. Çünkü bizim çok geniş tarım alanlarımız yok. Yanımızda her türlü ürettiğimiz kaliteli malı satacağımız Avrupa gibi çok büyük ve yakın bir pazar var. Dolayısıyla Türk çiftçisi artık arazilerini birleştirmeli, büyük alanlar üzerinde katma değeri yüksek ürünler üretmelidir."Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Abdulkadir Arslan ise Kahramanmaraş'ın bir tarım kenti olduğunu ve her geçen gün kendini geliştirdiğini kaydetti.Konuşmalarından ardından firma stantları gezilirken, bir dondurma ustası gösteri yaptı.Tarım makinaları, hayvancılık, sera, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, peyzaj ve organik tarımla ilgili ekipman ve ürünlerin sergilendiği fuar, 9 Kasım'a kadar açık kalacak. -

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Hakan Güvençer Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title