Haberler

Tarihi Kayseri Kalesi'ne 40 Milyon Liralık Yatırım

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Kale içinde basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, iç ve dış bölümden oluşan kalede,18 burç ve dışarıya açılan üç kapı bulunduğunu söyledi.

Kalenin içiyle ilgili kendisinden önceki Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından hazırlattırılmış bir proje olduğunu anımsatan Çelik, bunu gelecek yıl bitirmeyi planladıklarını, çalışma sonunda kalenin bir kültür ve sanat merkezi haline geleceğini belirtti.

Tarihi kalenin dış cephesinde de yenileme projesi başlattıklarını anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Dış beden duvarlarında hasarlar oluşmuştu, çöküntüler vardı. Kalenin içine bu kadar para harcanmışken dışını da sağlamlaştırmamız gerekiyordu. Restorasyon yapacağımız alan 25 bin metrekarelik bir bölge. Restorasyon çalışmalarının yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor. Sadece dış cephe çalışmalarına yaklaşık 20 milyon harcayacağız. Kayseri Kalesi'nin kentimize maliyeti toplam 40 milyon lirayı buldu. Biz burayı kültür ve sanat merkezi olarak açtığımızda restorasyon devam edecek. Halkla tehlike arz eden yerler arasında bir izole yapacağız. Ana prensibimiz mevcut halini bozmayacak şekilde beden duvarlarını sağlamlaştırmak. Burçların içleri de gözden geçirilecek. Burçlardan birinin içine kafe yapacağız.Vatandaşlarımız buradan meydan manzarasını izleyebilecekler."

5 bin yıllık eserler sergilenecek

Kalenin alt kısmına arkeoloji müzesi yapıldığını dile getiren Çelik, teşhir ve tanzim çalışmalarına başlandığını, burada Kaniş-Karum'dan çıkarılan 5 bin yıl öncesine ait eserlerin sergileneceğini aktardı.

Çelik, proje kapsamında kalenin içinde sanatçılar sokağı olacağını, yeme içme ve el sanatlarının yer aldığı mekanlar da yapılacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki Mustafa Çelik Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title