Haberler

Tatlıses, 'Leyla' Türküsüne Eşlik Edemedi

Güncelleme:

Diyarbakır'da birlikte sahneye çıkan İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer 'Leyla' adlı türküyü söylerken ilginç bir ayrıntı dikkatleri çekti.

38 yıl sonra Türkiye'ye dönen Şivan Perwer ile İbrahim Tatlıses Diyarbakır'da 400 çiftin nikahının kıyıldığı toplu nikah töreninde sahneye birlikte çıktı.

PERWER SÖYLEDİ TATLISES BAKTI

Birçok ilkin gerçekleştiği bu tarihi günde, birlikte sahne alan Perwer ile Tatlıses Kürtçe ve Türkçe birçok türkü seslendirdi. Perwer, 'Leyla' adlı türküyü söylemeye başladığında ise Tatlıses'in duraksaması gözlerden kaçmadı. Kürt kadının direniş sembolü olarak kabul edilen Leyla Kasım'a hitaben yazılmış bu türküyü İbrahim Tatlıses Türkçe versiyonunda farklılaştırarak daha arabesk bir hale getirmişti. Perver'in orjinal 'Leyla' türküsüne ayak uyduramayan Tatlıses, sadece belli bölümlerde Şivan Perver'e katılmakla yetindi.

LEYLA KASIM KİMDİR?

Saddam Rejimine karşı uçak kaçırma eylemi girişimiyle tanınan Leyla Kasım 1952 yılında Kerkük'te doğdu. Bağdat'ta üniversite eğitimine devam ederken Kürt haklarıyla ilgili birçok girişimde bulunan Kasım, Filistinli direnişçi Leyla Halid'in uçak kaçırmasından esinlenerek uçak kaçırmayı tasarladı. Ancak eylem girişiminin başında arkadaşlarıyla birlikte yakalandı. Birçok Kürt kızına 'Leyla' isminin verilmesinin nedeni olan Leyla Kasım, 13 Mayıs 1974'te idam edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Tatlıses Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title