Haberler

Tarihi Çarşılarda Bayram Bereketi

Bayram geleneklerini yaşatan kadim kent Kayseri'nin tarihi çarşılarında bayrama sayılı günler kala yoğunluk yaşanıyor.

Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği yaşanıyor.

Bayram geleneklerinin sürdürüldüğü Kayseri'de vatandaşlar, özellikle tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı ve Kazancılar Çarşısı'na yoğun ilgi gösteriyor.

Aileleriyle Kapalı Çarşı'ya gelen vatandaşlar, dükkanları gezerek hem kendileri hem de çocukları için alışveriş yapıyor.

Kıyafet, ayakkabı, çantanın yanı sıra düğün alışverişinin de yapılabildiği çarşıdaki ürünler, her ailenin bütçesine hitap ediyor.

Çarşıda ayakkabı fiyatları 20 ila 60 lira arasında değişirken, 5 liraya birbirinden renkli tişörtler alınabiliyor.

Gurbetçi bereketi

Yurt dışında yaşayan ve yaz tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin de tercihi tarihi Kapalı Çarşı oldu.

Çarşı esnafı da gurbetçilerin oluşturduğu hareketlilikten memnun olduklarını dile getirdi.

Kapalı Çarşı'nın 20 yıllık esnafı Bayram Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram bereketinin dükkanlara yansıdığını söyledi.

Alışveriş yoğunluğunda gurbetçinin de etkisinin olduğunu ifade eden Aktaş, "Kalabalığın yüzde 70'ini gurbetçiler oluşturuyor. Hem bayram olması hem gurbetçilerin gelmesi işleri artırdı. Şükür satışlardan memnunuz" dedi.

Çocuklarıyla alışveriş yapan Durdu Akgün ise 3 çocuğuna bayram kıyafeti almak için çarşıya geldiğini söyledi.

Akgün, "Bayramdan dolayı fiyatlar uygun. Biz giyinemesek de onları giydireceğiz. Çocukluğumuzda babamlar bayram öncesi bizi giydirir kuşatırlardı. Biz de bu geleneği yaşatıyoruz" dedi.

Kahve çektirmek isteyenler kuyruk oluşturdu

Öte yandan yaklaşık 50 yıldır kentte kahve satışı yapan yerel bir işletmede taze çekilmiş kahve almak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

İşletme sahibi Nihat Billur, bayram için eve gelen misafire Türk kahvesi ikram etmenin kentte eski bir kültür olduğunu söyledi.

Billur, "Misafirine taze kahve kahve ikram etmek isteyenler bizi tercih ediyor. Her bayram öncesi erkenden dükkanı açıyoruz. Gece de geç saatlere kadar kahve çekmeye devam ediyoruz. Bir kilo kahve 25 lira, fiyatlarımızı da vatandaş uygun buluyor" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Bayram Aktaş Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title